bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek, Raanta a další. Kteří gólmani brzy mohou změnit dres?

21. ledna 2018, 14:30

Martin Schwarz

Trh s brankáři letos nevypadá tak nabitě jako jindy. Dá se říci, že na něm není k mání skoro žádné exkluzivní zboží. Přesto se před uzávěrkou přestupů (26. února) můžeme na gólmanském postu dočkat zajímavých výměn. Arizona v rámci překopávání soupisky možná nabídne Anttiho Raantu, Colorado má zase šanci získat slušnou protihodnotu za Jonathana Berniera. Hodně sledovaný bude i detroitský Petr Mrázek, který u Red Wings nedostává zdaleka tolik prostoru, kolik by chtěl.

Antti Raanta, Arizona Coyotes

Finský šikula šel do Arizony jako velká posila, která měla po odchodu Mike Smithe zajistit klid v brankovišti. Manažer John Chayka na Raantu vsadil i přesto, že loni u Rangers plnil roli dvojky za Henrikem Lundqvistem. Osmadvacetiletý gólman nepředvádí v Glendale špatné výkony, vezmeme-li v úvahu, že mu spoluhráči vepředu příliš nepomáhají. Navíc Finovi zkomplikovalo život zranění. Současně inkasuje 2,61 gólů na zápas, což není žádná sláva, avšak ani vyložený propadák. Navzdory tomu Arizona možná hodí Raantu „do placu“ ostatním týmům, přestavba Coyotes totiž rozhodně neskončila. Zájem mohou mít kupříkladu New York Islanders, jež hledají stabilitu na brankářském postu.

Jonathan Bernier, Colorado Avalanche

Kanadský gólman teď chytá famózně. Všech minulých sedm utkání pro Colorado vyhrál, v sobotu večer proti New York Rangers dostal jedinou branku. Právě Bernier je jedním z hlavních důvodů, proč se Avalanche daří a jsou k nezastavení. Otázkou zůstává, co bude po návratu Semjona Varlamova z marodky. Pokud chtějí Denverští ukázat, že mají kapacitu na zápasy play-off, měli by před uzávěrkou přestupů zkusit ulovit posily. A Jonathan Bernier se jeví jako vhodná protihodnota. Vykazuje statistiky podobné těm Raantovým, manažerovi Joe Sakicovi ovšem mírně svazuje ruce částka, kterou devětadvacetiletý muž zatěžuje platový strop (2,75 milionů dolarů).

Cam Ward, Carolina Hurricanes

Ať už si Hurikání play-off po dlouhé době zahrají, nebo znovu nikoli, očekávejme jejich aktivitu na hráčském trhu. Dlouholetá brankářská opora Cam Ward se v létě smířila, že po příchodu Scotta Darlinga nedostane tolik prostoru a přijmula svou roli. Zkušený lapač puků i tak naskočil do dvaceti duelů, v nich nikterak nezazářil. Hurricanes ví, že mají k dispozici Darlinga, Warda by tedy mohli vytrejdovat za zajímavou posilu do obrany či útoku. Snaživci s třicítkou na zádech končí smlouva už tento rok v létě, z platového stropu ukrajuje 3,3 miliony dolarů. Ward by se mohl hodit do krámu například Pittsburghu.

Robin Lehner, Buffalo Sabres

Robin Lehner to v Buffalu nemá jednoduché. Je dost možné, že kdekoli jinde by Švéd patřil k velkým oporám, ale vinou děravé obrany jeho statistiky nevypadají tak hezky. Šestadvacetiletý Evropan dokázal, že umí plnit roli jedničky, ne náhodou ho trenéři od začátku sezóny poslali do 35 zápasů. Během nich sice Lehner obdržel průměrně přes tři góly na utkání, fanoušci Buffala ovšem tuší, že jejich gólman často nenese vinu. Jestliže Sabres plánují Lehnera vyměnit, musí překonat podstatnou překážku. Vlastně dvě. Strážce brankoviště sebere z platového stropu 4 miliony dolarů, a hlavně se v létě stane omezeně volným hráčem (RFA).

Petr Mrázek, Detroit Red Wings

Už před rokem se o něm mluvilo jako o žhavém kandidátovi na výměnu. Red Wings v ostravském rodákovi dlouho viděli dlouhodobou budoucí jedničku. Po solidních dvou ročnících (2014-15 a 2015-16) ale přišly dva průměrné, Detroit najednou začal o Mrázkovi pochybovat. Do brankoviště se pravidelně vracel jeho zkušenější kolega Jimmy Howard, tahle situace vydržela dodnes. Že Rudá Křídla s Čechem tak úplně nepočítají, dokázala při rozšiřovacím draftu, když gólmana zpřístupnila pro Vegas Golden Knights. Petru Mrázkovi by změna prospěla, otázkou je, od koho dostane šanci. Po sezóně mu vyprší smlouva a stane se z něj omezeně volný hráč. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.