bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek se vrátí do Detroitu jako soupeř. Kdo udělá důležitý krok k play-off?

20. března 2018, 20:00

Jakub Prchal

Nejlepší hokejová liga světa vyžene na ledovou plochu hned dvaadvacet týmů. Některé z nich si už pouze vylepšují statistiky, další týmy však hledají každý bod a potřebují vyhrávat. Nůž na krku mají Dallas, Florida, Colorado či New Jersey.

00:00 Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers

Carolina ztrácí na play-off devět bodů a při současných výkonech není úplně reálně, aby při tak nízkém počtu zbývajících zápasů dokázala své soky přeskočit. Navíc proti Edmontonu pravděpodobně nebude hrát Teuvo Teräväinen, jenž si poranil tvář.

Edmonton už hraje jen o prodloužení matematické možnosti na vyřazovací část, ovšem s jistotou už můžeme říct, že bude letošní sezónu hodnotit velmi záporně, přestože v té loňské Olejáři vypadali, že by se konečně mohli uchytit v horních patrech.

00:00 New York Islanders – Pittsburgh Penguins

Islanders odehráli velmi dobře první polovinu sezóny, v té druhé ale spíše paběrkují a logicky se sesunuli tabulkou až na dvanáctou příčku Východní konference. Zároveň je trápí početná marodka, což s výkony hodně souvisí.

Tučňáci mají opačné starosti a připravují se na další obhajobu Stanley Cupu, jelikož je před nimi jedinečná možnost vyhrát už potřetí v řadě, což by se zapsalo do historie. Nic ale nebude jednoduché, aktuální forma Penguins však naznačuje, že jsou plně připraveni bojovat o ty nejvyšší mety.

00:00 New York Rangers – Columbus Blues Jackets

Rangers jsou na tom podobně jako jejich rival z Long Islandu, mají na kontě jen o dva body více. Tým dává šanci především mladým hráčům, aby nabrali zkušenosti do následující sezóny, ve které chtějí působit mnohem dravějším dojmem. I přes tento fakt ale Rangers bodují vcelku pravidelně, vždyť z deseti zápasů vyhráli pět.

Blue Jackets nesmí nic podcenit, ještě je čeká hodně práce, pokud chtějí i letos nakouknout do vyřazovacích bojů soutěže. Karty jsou rozdány jasně. Vzhledem k faktu, že Florida má odehráno o tři zápasy méně, stále se Columbus může cítit v přímém ohrožení.

00:00 Washington Capitals – Dallas Stars

Washington zatím ovládá Metropolitní divizi i v letošním roce a s přehledem kráčí do play-off. Motivací k dnešní výhře může být kapitán Alexandr Ovečkin, jenž má velkou šanci poprat se o trofej pro nejlepšího střelce základní části.

Dallas ale bude hrát naplno, jelikož už nutně potřebuje bodovat, jinak se jejich ztráta na divokou kartu prohloubí na příliš velkou. V tuto chvíli jsou oproti Coloradu pozadu o dva body, mají však o jeden zápas více. Komplikací je také zranění gólmana Bena Bishopa, ale i útočníka Martina Hanzala.

00:30 Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers

Detroit sice srdnatě bojuje, v posledních deseti zápasech ale ani jednou nevyhrál. Vše začalo na tripu po západě Spojených států. Cíl hráčů v červených dresech tak dnes bude jediný – přerušit tuto nelichotivou bilanci.

Proti Flyers však nebudou mít vůbec lehkou pozici. Ti totiž disponují obrovskou ofenzivní silou a po horším období na začátku března se herně i výsledkově opět zvedli, což je vzhledem k blížícímu se play-off dobrá zpráva. Jejich účast už by nic nemělo ohrozit.

00:30 Ottawa Senators – Florida Panthers

Ottawa vloni senzačně proplouvala v play-off a to stejné se očekávalo i letos, v Kanadě ale zavládlo obrovské zklamání a tým se propadl až téměř na samotné dno ligové tabulky. Ničemu nepomohlo ani několik výměn v aktuálně probíhající sezóně.

Florida Panthers jsou posledním týmem, který reálně může zamávat kartami ve Východní konferenci ohledně pozic pro play-off. Na poslední postupové místo sice ztrácí tři body, proti Devils ale disponují výhodou dvou zápasů k dobru, takže je klidně možné, že je v tabulce přeskočí. Naposledy Florida vynulovala Montreal, z posledních deseti utkání pak prohrála jen tři. 

00:30 Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs

Tampa dominuje Východní konferenci a připravuje se na blížící se play-off. Z posledních deseti zápasů prohrála jen tři. Toronto je na tom o devět bodů hůře, jejich pozice je ale také stabilní. Kanadský celek může vyhrát už pátý zápas v řadě.

Tampě bude v zápase chybět Ondřej Palát, na druhé straně není do hry stále připravený Auston Matthews, ale také například Leo Komarov a další.

01:00 Winnipeg Jets – Los Angeles Kings

Winnipeg naposledy porazil Dallas a Chicago, proti Králům tak zaútočí na třetí výhru v řadě. Těží zejména z domácího prostředí, kde nasbíral již padesát čtyři bodů, což je druhé nejlepší číslo v Západní konferenci. Lepší je už jenom Minnesota. 

Los Angeles potřebuje nutně bodovat, jelikož situace v Pacifické divizi je stále velmi nepřehledná a žádná jiná divize nemá v letošní sezóně takovou zápletku jako právě ta na samotném západě. Pokud totiž dnes Kings nevyhrají, s velkou pravděpodobností je na příčce divoké karty vystřídá Dallas. 

01:30 Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche

Chicago prožívá v letošní sezóně zklamání a nedaří se jim vyhrát více zápasů po sobě, což je hlavním problémem, proč jsou v tabulce tak nízko. V současnosti jsou v Centrální divizi až na posledním místě, přičemž na předposlední Blues nabrali obrovskou ztrátu.

Colorado stále nemá vyhráno, jelikož se pohybuje velice riskantně na hranici postupových příček. Náskok pouhých dvou bodů rozhodně ve vyrovnané Západní konferenci na klidu nepřidá. Dnes tak nutně musí bodovat.

03:00 Vegas Golden Knights – Vancouver Canucks

Vegas jsou největším překvapením letošního ročníku. Nikdo jim příliš nevěřil ani na účast v play-off. Tým okolo hráčů s potenciálem, kteří ve svých bývalých týmech nedostávali čas na ledě, se však vzepřel očekávání a v současnosti se pohybuje na skvělém druhém místě na západě.

Vancouver zahájil přestavbu a dává šanci mladším hráčům, což lze pozorovat i na výsledcích týmu. Tento kanadský celek se soustředí zejména na dobrou výchozí pozici vzhledem k letošnímu draftu.

03:30 San Jose Sharks – New Jersey Devils

Poslední zápas slibuje taktéž atraktivní podívanou. Oba týmy hledají body všude, kde se dá. Sharks mají pozici lepší díky sérii několika vyhraných zápasů v řadě. Stále je ale můžou ohrozit Kings či Ducks, takže potřebují bodovat.

New Jersey sice v současnosti drží divokou kartu, před Floridou ale drží náskok jen tři body, přičemž mají Devils více odehraných zápasů. Pokud to myslí s účastí v play-off vážně, musí na ledě silného San Jose uloupit co nejvíce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.