bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek zkusí restartovat kariéru v Carolině. Halák bude krýt záda Raskovi

1. července 2018, 18:58

Jakub Hromada

Vznášely se nad Petrem Mrázkem spekulace, jestli na NHL ještě vůbec má, ale minimálně ještě jednu šanci dostane. Bude dělat konkurenta Scottu Darlingovi. To Jaro Halák bude mít výrazně silnějšího parťáka v brankovišti, čeká na něj Medvěd Rask.

Carolina, Calgary a nakonec i Winnipeg patřily mezi největší zájemce o Mrázkovy služby. Rodák z Ostravy se dohodl na jednoletém kontraktu s Hurricanes, kde podle prvních odhadů bude plnit roli dvojky za Scottem Darlingem.

A finančně si značně pohorší. Zatímco v Detroitu či Philadelphii pobíral celé čtyři miliony, v Carolině mu na konto za příští sezonu přibude pouhých 1,5 milionu. Může být ale rád, že se nemusí stěhovat do Evropy.

Mrázek totiž zatím čeká na silnější ročník od roku 2016, kde vše nasvědčovalo tomu, že vyžene Howarda z role jedničky. Jenže letos v únoru se stěhoval jako spása do Flyers, nicméně ani tam si nevysloužil nový kontrakt.

Darling má v klubu lepší postavení, není ale vyloučeno, že se popere o post jedničky.

To dost možná nejlepší slovenský brankář bude o něco bohatší. Příští dva roky si vydělá celkem 5,5 milionu, platit mu je bude massachusettský Boston. Třiatřicetiletý odchovanec Slovanu Bratislava byl draftovaný Montrealem v roce 2003 až v 9. kole, přesto se dokázal prosadit. Strávil v něm aktivně čtyři roky, poté procestoval Spojené státy skrznaskrz.

V osmi letech si prošel St. Louis, Buffalem, Washingtonem, Islanders a nyní ho čeká nová štace v Bostonu. 

Stal se také nedílnou součástí zázraku jménem Tým Evropa na Světovém Poháru. S úspěšností přes 94 % došel se svými spoluhráči až do finále, kde jen těšně nestačili na suverénní Kanadu.

Petr Mrázek – 1 rok, 1,5 milionu dolarů

Jaroslav Halák - 2 roky, 2,75 milionu dolarů

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.