bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Murray, nebo Fleury? Penguins tají brankáře pro pátý finálový duel

8. června 2017, 11:00

David Jahoda

Kdo bude v brance Pittsburghu Penguins na startu pátého utkání finálové série proti Nashvillu? To je otázka, která nejen novinářskou obec v zámoří zajímá. Pittsburgh se po dvou prohrách rozhodl jít stejnou cestou, jako to udělal Nashville, když byl Pekka Rinne ve druhém střetnutím vystřídán – startujícího brankáře neprozradit.

Jak Pekka Rinne, tak oba pittsburghští brankáři se během letošního play off nevyhnuli situaci, kdy by jejich výkony nebyly alespoň malinko zpochybňovány. První byl na ráně Marc-André Fleury, po dvou prohraných bitvách ve finále Pekka Rinne a nyní, po návratu z Nashvillu, i Matt Murray.

Na povrch tak vyplavala otázka, zda by Mike Sullivan neměl sáhnout ke změně. Ten ale nechtěl brankářskou situaci komentovat do detailu. Jeho výpověď by však mohla leccos naznačit. „Co se týká změn v sestavě, děláme rozhodnutí na denní bázi. Můj názor je ale takový, že jsme čtvrtý zápas finále neprohráli kvůli našemu brankáři,“ nechal se slyšet Sullivan pro Pittsburgh Post-Gazette.

„Můj názor je ale takový, že jsme čtvrtý zápas finále neprohráli kvůli našemu brankáři.“

„Brankářská pozice je velmi důležitá. Od gólmana se často odvíjí to, jak vypadá celková hra mužstva. Myslím si, že Matt odchytal čtvrtý duel solidně, Pekka Rinne neuvěřitelně,“ doplnil kouč obhájců stříbrného grálu.

Jeho prohlášení by nahrávalo tomu, že do branky půjde znovu Murray. I on ale, zřejmě po domluvě s realizačním týmem, musí držet jazyk za zuby. „I kdybych věděl, kdo nastoupí, neřeknu vám to,“ poznamenal Murray. Podobně nejasně odpovídal i Fleury. „Pokud budu potřeba, budu připraven,“ pravil již dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Matt Murray ve finále:
Zápasy v PIT: 60 střel/4 góly – 93,33 %
Zápasy v NSH: 50 střel/8 gólů – 84,00 %

Matt Murray, hrdina loňského play off, odchytal zatím všechny zápasy od chvíle, kdy v první třetině třetího zápasu finále Východní konference proti Ottawě Fleuryho vystřídal. Murray dosud v letošní vyřazovací části odchytal osm utkání, pět z nich vyhrál, tři prohrál. Po čtvrtém utkání letošního finále poprvé poznal, jaké je to v play off prohrát dvě klání za sebou. V probíhajících vyřazovacích bojích si drží průměr inkasované branky za zápas 2,08 a úspěšnost zákroků 92,5 %. 

Fleury, který má obrovskou zásluhu na tom, že jsou Pens po roce znovu ve finále, letošní play off začal. Matt Murray se totiž při rozcvičce před prvním duelem vyřazovací části zranil. Starší z brankářské dvojice Penguins odchytal v nynějším play off 15 utkání, devětkrát z nich vyšel jako vítěz, šestkrát jako poražený. Jeho průměr obdržené branky na utkání je 2,56, úspěšnost zákroků jen o něco nižší než ta Murrayho – 92,4 %.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.