bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musel do AHL, pak dal čtyři góly ve dvou zápasech. Nesmím se bát chyb, říká Beauvillier

24. ledna 2018, 17:00

Martin Schwarz

Nováčkovskou sezónu 2016-17 zvládl podle představ. Anthony Beauvillier v ní nastřílel devět branek a přidal dalších patnáct asistencí. Doufal tedy, že do druhého ročníku v NHL nastoupí s ještě větší chutí bodovat. Jenže místo toho měl útočník New York Islanders po šesti odehraných utkáních na kontě jediný gól. Na začátku ledna jej Ostrované dokonce poslali do American Hockey League, aby tam restartoval potenciál, který v sobě dvacetiletý forvard bezesporu skrývá.

„Nevedl si vůbec dobře. Když jsem na něj mluvil, sršela z něj ustrašenost a nevypadal v pohodě. Nebyl to ten samý kluk, který v kabině seděl loni,“ hodnotil podprůměrný podzim Anthonyho Beauvilliera kouč Islanders Doug Weight na webu nhl.com. „Ale je mu teprve dvacet let, chce se zlepšovat každým rokem, předpokládal, že bude minimálně na takové úrovni, jako před koncem minulé sezóny.“

Když Kanaďan v období mezi 4. a 31. prosincem skóroval pouze jednou (v uvedeném čase stihl taktéž jednu asistenci), došla realizačnímu týmu trpělivost. Musela přijít změna. Klub Beauvilliera odeslal na dvě střetnutí do nižší soutěže, konkrétně do Bridgeportu hrajícího AHL. Pak si ho Newyorčané vytáhli zpátky pro mač s New Jersey Devils, aby později znovu ze základní sestavy opět vypadl. Trvalý návrat ohlásil zhruba o týden později, před derby s New York Rangers. A, světe div se, krátká mise v American Hockey League pomohla. Beauvillier rivalovi nasázel dvě branky, na další přihrál. Po zápase odcházel do kabiny s bilancí 2+1.

Mladíkovo zlepšení dokazuje dlouhodobější bilancování. V prvních 31 duelech sezóny měl čtyři góly a tři asistence. Za posledních osm zápasů se ale střelecky prosadil osmkrát, jako bonus získal i nahrávku. To znamená průměr více než jednoho kanadského bodů na zápas. Tím famózní výčet nekončí. V úterý 23. ledna nad ránem dal dvě branky Arizoně (Islanders s Coyotes padli 2:3 po prodloužení, kromě Beauvilliera z newyorského týmu nikdo jiný neskóroval), stejně tak dvakrát „brankoval“ o mač dříve na ledě Chicago Blackhawks. Zkrátka úplně jiný hokejista.

S Barzalem si rozumí

„Jen jsem se snažil být sebejistý a věřit tomu, co na ledě dělám,“ komentoval nečekaně velké pokroky Beauvillier. „Pracovat na sobě a odehrát tři zápasy v AHL mi pomohlo. Měl jsem možnost některé záležitosti zlepšit a získat zpátky sebedůvěru.“ Zároveň připustil, že od sebe na podzim čekal možná až příliš mnoho. „Před začátkem ročníku jsem asi moc přemýšlel nad tím, abych předváděl kvalitní výkony a neudělal žádné chyby, což bylo špatně. Teď prostě bruslím a hraji jednoduše. Chci si hokej užívat a bavit se jím.“

Anthony Beauvillier nastupuje ve druhé lajně se stejně starým centrem Mathew Barzalem a pravým křídlem Jordanem Eberlem. Barzala zná už nějaký pátek, přesněji od 14 let. Navíc oba dvacetileté borce pojí fakt, že je Islanders vybrali na draftu 2015 v prvním kole. Aktuálně třetí nejproduktivnější hráč Newyorčanů šel na řadu jako číslo 16, hrdina tohoto článku o dvanáct pozic později. „Nebojíme si říct vůbec nic, je super spolu hrát v jedné lajně,“ pochvaluje si Beauvillier. „Máme kamarádský vztah i mimo led, takže pro nás bylo jednodušší utvořit herní chemii. Mathew je můj nejlepší kamarád a taky neskutečný hokejista, což platí i o Jordanovi Eberlem.“

 „Nejspíš zmáčkl restartovací tlačítko,“ opáčil Barzal na adresu parťáka. „Když jdete o ligu níže, naberete zpátky sebevědomí, odrazíte se vzhůru a jedete na maximum. Anthony teď odvádí výtečnou práci.“ Po zádech Beuauvilliera plácá také kouč Doug Weight, který se nechal slyšet, že jeho svěřenec nechává vyplout napovrch důvody, proč si jej Islanders tehdy na draftu vybrali. Vydrží rodák ze Sorel-Tracy konzistentní a nepotká ho do konce základní části další výpadek?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.