bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musíme najít stabilitu v ofenzivě, je si vědom Jim Nill. Posílení týmu zváží

30. ledna 2020, 17:52

Jiří Sameš

Jejich ofenziva patří mezi nejhorší v National Hockey League. Pokud mají Dallas Stars postoupit do play-off a udělat zde nějaký dobrý výsledek, budou se muset v tomto ohledu trochu zlepšit. Vědom si toho je ostatně také generální manažer týmu Jim Nill.

V rozhovoru pro uznávaný web The Athletic zmínil, že se poohlédne po nějaké posile do ofenzivy. Avšak zároveň upozornil, že pokud skutečně někoho přivede, stane se tak až těsně před uzávěrkou přestupů.

„Jsme otevřeni všem možnostem. Chodíme do práce a přitom se snažíme provést změny, které nám pomohou, se zlepšit. Budeme v tom pokračovat," řekl Jim Nill.

„Konečně máme zdravý tým, tedy až na Martina Hanzala, jehož kariéra je u konce kvůli problémům se zády. Jinak je to skvělá zpráva," pokračoval.

„Líbí se mi hloubka našeho mužstva. Teď máme celkově čtyři až pět mladíků, kteří mohou skočit na led a vzít na sebe různé role," pochvaloval si.

Stars mají pátou nejhorší ofenzivu v lize (50 zápasů, 129 vstřelených branek – nepočítáme-li nájezdy). Naopak, co se defenzivy týče, jsou bezkonkurenční. 

„Určitě si sednu a důkladně zanalyzuji příští dva až tři týdny. Uvidíme, jak na tom budeme," poznamenal Nill.

„Věci se mohou rychle změnit. Uvidíme, co bude k dispozici. Opravdu hodně záleží také na protihodnotě, kterou obětujete. Volby v draftu jsou v dnešní době stále cennějším zbožím. A to je něco, o čem musíme rovněž přemýšlet."

„Takže ano, budeme hledat posily. A pokud se nám bude zdát i protihodnota, půjdeme do toho," doplnil.

Už bylo zmíněno, že hokejisté Dallasu jsou nejlepší v defenzivě. Nill také proto uvedl, že si bude muset počínat opatrně, aby nezměnil týmovou identitu. 

„Defenzivní hra je naší pýchou, zdobí jinak i další týmy – St. Louis, Islanders či Boston. Proti takovým mužstvům je obtížné hrát. A nás moc těší, že jsme mezi nimi," podotkl.

„Na druhou stranu, musíme najít větší stabilitu v ofenzivě. Občas jsme měli období, kdy se nám střelecky dařilo. Ale také jsme byli na suchu."

„Každý tým má svojí identitu. Je nesmírně důležité, abyste věděli, co jste zač. Loni vyhráli Stanley Cup St. Louis Blues, protože se skvěle drželi svého plánu. Přesně tak musíme zapracovat i my," uzavřel Nill.

Stars přivítali v noci na čtvrtek doma Toronto Maple Leafs a prohráli 3:5, 
v tabulce Centrální divize jsou potom nyní na třetím místě (bilance 28-18-4). Náskok před pronásledovateli mají šest bodů.

Příští duel sehrají v noci na neděli, kdy zavítají na led New Jersey Devils, přičemž tady odstartují třízápasový trip.

Uzávěrka přestupů NHL 2020 je na programu 24. února.

Čtěte také:
Boj o play-off nevzdávají. Sháníme posilu do ofenzivy, prohlásil Jason Botterill

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.