bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musíte se obětovat pro tým a přijmout svou roli, říká útočník Žraloků Lukáš Radil

27. října 2019, 11:00

Matěj Hodoval

Útočník Lukáš Radil, jenž už druhým rokem nastupuje v organizaci San Jose Sharks, byl u prohry svého celku 1:4 na ledě Toronta. Pardubický odchovanec zhodnotil zmíněný zápas a rozpovídal se také o své roli v kalifornském týmu.

Lukáši, ovlivnil souboj s Torontem nějak ten předešlý zápas na ledě Montrealu?

Neovlivnil, bylo to vyrovnané. Myslím si, že rozhodla poslední třetina, tam se to lámalo. Oni proměnili šance.

Měli jste více vyloučených...

Byla tam nějaká sporná vyloučení, ale na to se nedá vymlouvat .Tak to prostě je.

Start sezony není pro tým úplně ideální, jak to vnímáte?

Nezačali jsme dobře. Myslím si ale, že se to postupně zlepšuje. Nějaké zápasy se nám podařilo vyhrát a řekl bych, že je to na dobré cestě.

Co začátek ročníku z Vašeho individuálního pohledu?

Zpočátku byli někteří hráči zranění, takže šance byla. Bohužel se mi nepodařilo být tak efektivní, jak bych asi potřeboval. Teď se čas na ledě snižuje, hraji ve čtvrté lajně a tak nějak bojuji o každý zápas.

Musí to být náročné, ukázat se při kratším pobytu na ledě.

Musíte se obětovat pro tým a přijmout svou roli. Tak je to ve čtvrté lajně nastavené, snažit se získat prostor v útočném pásmu, nějaké přesilové hry a tlak, aby to tým podpořilo.

Je to Vaše druhá sezona. Měl jste nějakou představu o své letošní roli?

Tady ne, lepší je si raději nic nepředstavovat, protože člověk nemůže očekávat nic. Zlomí se to ze dne na den, těžko něco predikovat dopředu. Člověk jde den po dni.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.