bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Můstek pro českého Žraloka. San Jose se dohodlo s Hertlem

29. června 2016, 21:30

Tomáš Zatloukal

V zámoří říkají zpravidla dvouleté smlouvě za slušné, nikoliv však ještě pohádkové peníze pro talentovaného hráče "bridge contract". A právě jeden takový "můstek" čerstvě podepsal Tomáš Hertl, produktivní útočník San Jose Sharks. Populární smíšek s osmačtyřicítkou na zádech zažil povedený ročník, dařilo se mu hlavně ve vyřazovacích bojích, když byl podle hlavního kouče Petera DeBoera jeho nejlepším svěřencem v prvních dvou finálových duelech s Pittsburghem Penguins.

Do dalších soubojů s Tučňáky již odchovanec pražské Slavie nezasáhl, ze hry jej vyřadilo bolavé koleno, které mu "pocuchal" švédský forvard Patric Hörnqvist. Hertl se po něm ostatně pořádně ohnal, nicméně ani pokus o vybití vzteku již nemohl změnit fakt, že vrchol sezóny sledoval "Nindža" jen jako divák, rozhodující mače finále Stanley Cupu proseděl na tribuně. A jak sám přiznal, nelehce se mu sledovalo, jak Pittsburgh přehrává jeho parťáky a nakonec zvedá stříbrný pohár.

"Finále se mi sledovalo hrozně těžce," řekl upřímně zámořským novinářům. DeBoer jim na té samé tiskové konferenci zase povídal, že by vše vypadalo jinak, kdyby dvaadvacetiletý borec,sedmnáctka draftu z roku 2012, na ledové ploše nechyběl. Vždyť Hertl první zápas ozdobil gólem, v tom dalším pak třikrát zazvonil na tyčku Murrayho klece a připsal si "tyčový hattrick". Neúnavně napadal, věřil si s pukem, měl hlad po gólech, byl dravý. Dokonale připomínal parybu na své hrudi.

Hertl zakončil play-off se ziskem 11 bodů, v základní části jich nakupil 46. Skvěle si rozuměl s hvězdnými kumpány: Joem Thorntonem a Joem Pavelskim. "Stačí mi nastavit hůl a čekat," hlásil Hertl během vyřazovacích bojů o souhře s Thorntonem. Ten zase vychválil "Nindžu" i Pavelskiho: "Já jako nahrávač to mám velmi snadné, když můžu chystat akce pro takové hráče," vysvětloval. Klapat by jim to mohlo další dva roky, Hertl si během nich vydělá celkem šest milionů dolarů.

Se stropovou zátěží tři miliony dolarů bude pro Žraloky stále velmi levnou ofenzivní zbraní, respektive až šestou nejnákladnější, pokud pak naváže na své poslední výkony, bude i zbraní velice účinnou. Od Wilsona dostal Hertl dvě sezóny na to, aby ukázal svůj skutečný potenciál a aby si vysloužil první opravdu tučnou a dlouhodobou smlouvu. Již nyní si každopádně výrazně přilepšil, dosud ukrajoval z platového stropu San Jose (bez započtení bonusů) 925 tisíc dolarů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.