bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Muž na odstřel. Blíží se přestup Ryana Spoonera?

9. prosince 2016, 11:00

Josef Potůček

Debata expertů v tradičním nedělním vysílání Hockey Night in Canada zabředla do přestupových spekulací. Kromě zřídka vytěžovaného edmontonského forvarda Matta Hendrickse padlo na přetřes i jméno útočníka Bruins Ryana Spoonera…

Jedním dechem je nutno dodat, že „Spoony“ nebyl v populárním hokejovém pořadu zmíněn letos poprvé. Na konci října se živě hloubalo nad jeho přestupem do Winnipegu, kde tehdy vzdoroval prodloužení smlouvy zadák Jacob Trouba. Společně s bostonským útočníkem měl do největšího města kanadské prérijní provincie Manitoba zamířit i obránce Brandon Carlo. Z uvažovaného transferu však sešlo v momentě, kdy Trouba našel s winnipežskými představiteli společnou řeč.

Nyní je Ryan Spooner vděčným námětem ke spekulacím znovu. V černožlutém dresu se mu letos nedaří navázat na předchozí sezónu, kdy vyprodukoval 19 gólů a 36 asistencí. Své letošní bodové konto zatížil ve 27 zápasech 9 body (3+6), což sice není vysloveně zmar, nicméně v Beantownu se od něj čeká přeci jenom více, o čemž ostatně vypovídá i jeho ice-time, který se mu od začátku ročníku smrskl takřka o 8 minut.

Zatímco loni se čtyřiadvacetiletému ottawskému rodákovi dařilo ve formaci s Jimmym Hayesem a Mattem Beleskeyem, v letošní sezóně své místo v kádru Medvědů stále hledá. Naposledy nastupoval na levém křídle útoku s Rileyem Nashem a Austinem Czarnikem, což rozhodně není jeho přirozený post.

A kdože je tedy údajným nejvážnějším zájemcem o služby Ryana Spoonera? Kosatky z Vancouveru…

Ekipa kolem bratrů Sedinů působí letos rozpačitým dojmem. Pokud chtějí zabojovat o playoff, nějaký impuls by se jim náramně hodil. Zvláště, kdyby ten „impuls“ měl podobu zvýšené gólové produkce, což je jeden z neduhů, s kterým se Canucks momentálně potýkají.

A Spooner je vyhlášený snajpr, který umí střádat body. Aspoň to po čas svých juniorských let, potažmo při působení na farmě v Providence či v hlavním mužstvu Bruins, prokazoval. V NHL už není dávno vyjukaným zelenáčem, ačkoliv teprve loni odehrál téměř kompletní počet utkání (80).

Místo na soupisce Vancouveru by se pro něj dozajista našlo. Střed druhého útoku, kde se letos často objevoval i třeba takový Michael Chaput, zde nemají kdovíjak kvalitně obsazen. Pokud by Spooner dostal možnost zahrát si s Loui Erikssonem, svým nedávným spoluhráčem z Bostonu, mohly by se dít věci.

A protihodnota? Vyztužení obrany by se Medvědům hodilo. Však také moderátor zmíněné relace Hockey Night in Canada Ron MacLean předmětnou debatu uzavíral slovy: „Jo, přesun Ryana Spoonera do Vancouveru by měl smysl.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.