bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Můžu být ještě lepší, hlásá Hall po své životní sezóně, kterou si řekl o Hart Trophy

25. dubna 2018, 10:50

Petr Sumbal

Zažil nejlepší sezónu v kariéře. Předvedl úžasnou šňůru 26 zápasů v řadě, během kterých bodoval. Po šesti letech vrátil do New Jersey play-off. Přesto si útočník Devils a jeden z kandidátů na Hart Trophy Taylor Hall myslí, že má navíc. „Je mi teprve 26 let, další tři nebo čtyři sezóny se ještě můžu zlepšovat,“ myslí si.

Hall byl skutečně jasně nejlepším hráčem New Jersey v sezóně, doslova na hřbetě ho donesl až do play-off. V něm pak Devils sice vypadli s nejlepším týmem Východní konference v základní části Tampou 1:4 na zápasy, ale příští rok už to třeba může být jiné.

„Myslím, že v play-off jsem hrál dobře. Ale ve Stanley Cupu ze sebe musíte vždy dostat to úplně nejlepší,“ říká Hall, který zažil vyřazovací boje poprvé v kariéře. V Edmontonu od nich byl po všech šest sezón na hony daleko a první rok u Devils také nebyl dobrý, tým skončil na východě poslední. O to větší překvapení letos bylo, když New Jersey vybojovalo divokou kartu a dostalo možnost zahrát si o pohár.

V základní části si Hall připsal 93 bodů (39+54), čímž o 17 bodů překonal své čtyři roky staré maximum. A ani v play-off se neztratil, i když se mu lépe povedla řekněme první polovina série prvního kola. V úvodních třech partiích proti Tampě zapsal pět bodů a dva góly, kdežto v dalších dvou už jen jednu asistenci.„Když sledujete nejlepší hráče, vidíte, že v play-off vždy najdou způsob, jak se ještě zlepšit, dostat se na lepší úroveň. A já myslím, že i já mám na to, být ještě lepší,“ přemýšlí optimisticky jednička draftu z roku 2010.

„Proti Lightning jsme dokázali vyhrát jedno utkání, takže i když byl letošní rok úspěšný, máme před sebou ještě dlouhou cestu,“ dívá se Hall do budoucna. „Rozvíjet se chcete pořád, ale nepůjde to věčně. Uvědomuji si, že mám před sebou ještě pár let, kdy bude moje tělo na vrcholu, proto se ještě chci zlepšit,“ říká Hall, který je mnohými experty pasován za hlavního kandidáta na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče sezóny. Stal by se první hráčem Devils v historii, kterému se takové pocty dostalo.

„Chtěl bych se určitě do Las Vegas podívat a být tam, až se budou rozdávat po sezóně ocenění,“ nezastírá Hall. „Ale uvidíme. Pro mě osobně to byla hodně povedená sezóna. Byla to zábava a jako hráč i člověk jsem určitě vyspěl. Ale stále si myslím, že můžu být ještě lepší.“

Hallův spoluhráč Kyle Palmieri by s oceněním pro lídra Devils neváhal. „Doufám, že v červnu tu cenu dostane, protože sezóna, jakou měl on, se často nevidí. To, jak si naložil tým na záda a ukazoval mu cestu, bylo něco výjimečného. A já jsem rád, že jsem toho mohl být součástí, a že jsem si mohl zahrát s ním nebo Nico Hirschierem.“

Pro to, aby se byl v příští sezóně on i Devils ještě lepší, hodlá Taylor Hall udělat cokoliv, i proto se rozhodl oželet účast na letošní mistrovství světa v Dánsku. Umění tohoto chlapíka tak budeme moci obdivovat zase až na podzim.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.