bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Myslím, že jsem dobrý bruslař, hodnotil svůj životní zápas rychlík Vrána

9. ledna 2019, 14:07

Jiří Lacina

Pokud jednou opravdu naplno rozbalí svůj potenciál, může to dotáhnout daleko. Zatím tomu pořád kousek chybí. Třeba loni měl skvělou první polovinu základní části, ve druhé zapadl. Letos začal slušně a postupně své výkony vygradoval až k životnímu večeru. V úterý pomohl Jakub Vrána dvěma góly a jednou asistencí skolit Philadelphii. Minimálně dvě akce nesly visačku té nejvyšší kvality.

V 5. minutě udělal z dvojice Voráček – Sanheim statisty, když kolem nich proletěl jako vítr a naservíroval puk do brankoviště. Tam se prosadil Tom Wilson, Vrána si připsal zaslouženou asistenci. Mimochodem, pro divocha Wilsona to byla už třináctá trefa v sezóně, což je při pouhých 23 odehraných zápasech vynikající produktivita. Čtyřiadvacetiletý forvard je jediný zásah od svého loňského maxima (14).

Ve druhé třetině předvedl Jakub Vrána svou rychlost znovu. Tentokrát ztrapnil Sean Couturiera, který naprosto neměl šanci stíhat českému rychlovlaku. Ten bez zbytečného zastavování doručil puk na místo určení – za záda Mikea McKenny.

„Myslím, že jsem dobrý bruslař. Snažím se to využívat, jak jen to jde,“ řekl Vrána po utkání.

Podle novinářů byl nejlepším hráčem večera. Dva góly už dal (v minulé sezóně 22. listopadu Ottawě, v té letošní 4. prosince Las Vegas), tři body nasbíral poprvé v kariéře. Průběžný zápis čtrnácti přesných tref z něj činí po Ovečkinovi (30) druhého nejlepšího střelce Washingtonu.

„Akce jako tahle jako by byla kukátkem do budoucnosti Capitals, kde se může Vrána, obklopen mnoha podobně šikovnými útočníky, stát světovou extratřídou,“ píše list Washington Post k Čechově první brance zápasu.

Tu druhou přidal ve 36. minutě střelou z úhlu v přesilovce. Kotouč, který dost možná hledal na druhé straně hůl Alexandra Ovečkina, skončil odrazem od gólmanova betonu za čárou. Čtrnáctý gól je Vránovým novým osobákem, předloni se v 21 duelech trefil třikrát, loni byl úspěšný třináctkrát.

„Pokračuje ve vývoji, zlepšuje se,“ pochválil českého útočníka trenér Todd Reirden. „Najít způsob, jak uplatnit jeho rychlost, je důležité. Dnes byl naším významným článkem, využil prostor a dostával se do brejků.“

Trenérovi se výkon Vrány natolik líbil, že ho ve snaze dosáhnout na hattrick následně posílal na led s první přesilovkovou formací. Normálně naskakuje až s tou druhou. „Cítím, že ve mně trenéři mají důvěru. Dávají mi dost času na ledě a já je nechci zklamat,“ kvitoval rodilý Pražák.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.