bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na opačné straně albertské barikády. Němec Rieder bojuje u Flames o smlouvu

27. září 2019, 18:55

Matěj Hodoval

Vloni oblékal dres Edmontonu, letos by paradoxně velmi rád viděl své příjmení na dresu největšího rivala. Německý útočník Tobias Rieder po nevydařeném ročníku bojuje o smlouvu v National Hockey League u Plamenů z Calgary.

Na uplynulou sezonu musí co nejrychleji zapomenout. Tobias Rieder byl za své výkony u Oilers mnohdy kritizován, čemuž se nedá divit. Šestadvacetiletý křídelník odehrál sedmašedesát zápasů, nastřádal jedenáct asistencí a co je vůbec nejhorší, nevstřelil ani jeden gól. I proto se právě jemu vyčítalo, že Edmonton nepostoupil do play-off. Hokej je týmový sport, ovšem od něj se zkrátka čekalo více.

Nyní má dost možná poslední šanci na nastartování kariéry, kterou dostal u druhého celku z Alberty. Calgary si rodáka z Landshutu pozvalo na tréninkový kemp, aby ukázal, zda na NHL pořád stačí.

Jak se v aktuální situaci cítí samotný hráč? „Je to nervy drásající, ale myslím si, že jsem celkem dobrý v soustředění se na to, co mohu ovládat. Co se stane, stane se. Alespoň mohu říct, že jsem tu nechal všechno. Pochopitelně o tom přemýšlíte, jedná se přeci jen o vaší budoucnost, no ne?“

Německý forvard si zatím vede na zkoušce solidně. Plameny zaujal především svou hrou v početní nevýhodě. V zatím posledním přípravném klání byl hlavním důvodem, proč soupeř ze San Jose nevyužil ani jednu ze čtyř přesilových her. A to mluvíme o sestavě Sharks, která se velmi podobá té, kterou budeme vídat v ostrých duelech.

Flames by navíc mohli odchovance Landshutu brát jako náhradu za Garneta Hathawaye, jenž se chystá na angažmá ve Washingtonu. Rieder by ho případně zastoupil v oslabení a týmu by navíc dodal potřebnou rychlost.

Pro Riedera by bylo Calgary již čtvrtou zámořskou destinací. Kromě zmíněného Edmontonu ještě působil v Los Angeles a také v Arizoně, kde strávil vůbec nejdelší čas, za Kojoty nastupoval necelé čtyři sezony.

Vedle 180 centimetrů vysokého Němce bojují o kontrakt ještě další tři muži – obránce Andrew MacDonald a útočníci Devante Smith-Pelly se Zacem Rinaldem. Podle zámořských médií je právě Rieder největším favoritem na podpis.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.