bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nad Gallagherem se smráká. Jednání váznou, nepomohly podpisy Andersona a Toffoliho

14. října 2020, 17:38

Ondřej Mach

Měl být jedním z důležitých jmen, se kterými Montreal Canadiens budou chtít prodloužit spolupráci i po následující sezoně. Jenže budoucnost Brendana Gallaghera možná s kanadskou organizací spojena nebude. Hráčův agent Gerry Johannson novinářům potvrdil, že jednání mezi oběma stranami byla přerušena.

Informace přichází v době, kdy Canadiens podepsali jiné dva křídelníky. Jako první dostal tučnou smlouvu Josh Anderson, který do Montrealu přišel z Columbusu, před dvěma dny pak klub představil jako posilu Tylera Toffoliho.

A těsně poté se objevila zpráva, že Gallagherovi zástupci s organizací přestali jednat o nové smlouvě. Mohl by snad být osmadvacetiletý útočník na odchodu? Vzhledem k současné ekonomické situaci se tato varianta jeví pravděpodobně.

„Hodně hráčů teď nemá místo, to je realita pro všechny. Musíme to zvládnout, protože platový strop se v blízké budoucnosti určitě nezvýší. Generální manažeři, hráči a agenti musí být chytří,“ pravil pro server Sportsnet generální manažer klubu Marc Bergevin.

 

Gallagherovi po příštím ročníku skončí šestiletý kontrakt, který podepsal v roce 2014. Rodák z Edmontonu si proti současným 3,75 miliónům dolarů určitě finančně polepší, podle některých zdrojů by se jeho další kontrakt mohl podobat současné smlouvě Chrise Kreidera z New York Rangers.

Otázkou je, zda budou Canadiens ochotní podobnou sumu investovat, když před nedávnem zaplatili Andersona s Toffolim. Gallagher by se tak rychle mohl stát žádaným zbožím, jeho výměna by nejspíš nepřekvapila.

Ostatně pro případné vyjednávání o nové smlouvě je nyní v nejlepší pozici. Pokud se jeho role v následující sezoně zmenší, těžko si bude moct říct o větší peníze.

Kanadský forvard loni odehrál 59 utkání s bilancí 22 branek a 21 asistencí. V minulosti dvakrát překonal hranici třiceti gólů a padesáti bodů.

Kam povedou jeho další kroky?

Čtěte také:
Zkáza pro mladíka? Pro Boucharda možná nezbude místo
Pastrňák je po operaci, do března si nezahraje. Pod kudlu musel i jeho kumpán Marchand

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.