bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Naděje pro Jets? Start Scheifeleho s Lainem není vyloučen

6. srpna 2020, 17:40

Matěj Hodoval

Winnipeg čeká veledůležité klání v sérii proti Flames. Tryskáči se museli v posledních dvou duelech obejít bez dvou útočných opor – Marka Scheifeleho a Patrika Laineho. To by se však mohlo před čtvrtým vzájemným soubojem změnit.

Série mezi Calgary a Winnipegem není pro svěřence lodivoda Paula Maurice vůbec jednoduchá. Trenérský štáb celku z Manitoby postrádá od prvního klání dva hvězdné hráče, což je pochopitelně hlavně v play-off, v tomto případě hraném na tři vítězství, velký problém.

Mark Scheifele utrpěl zranění v dolní části těla, když skončil po kontroverzním osobním souboji s forvardem Flames Matthew Tkachukem na mantinelu. Situace vyděsila nejednoho hokejového příznivce a vyvolala mnoho ohlasů na Tkachukovu adresu.

Kvalifikační kolo se pořádně nerozjelo a Winnipeg již přišel o třiasedmdesát kanadských bodů ze základní části.

O něco déle si zahrál finský kolega Patrik Laine. Mladý ostrostřelec odstoupil až ve třetí periodě, na vině měly být potíže v horní části těla. 

Ani jeden ze zmíněných ještě od úvodního duelu nebruslil. Paul Maurice přesto nevyvrací myšlenku, že by jejich služeb ve čtvrtém představení využil. Rozhodne nejbližší trénink, zda oba útočníky zdravotní stav pustí do hry.

„Teď je to všechno lékařská záležitost. Když dostaneme hráče na led, je mnohem blíže startu v ostrém utkání. Budu chytřejší až po tréninku,“ líčí Maurice.

Vyloučen není ani start Masona Appletona, jenž rovněž chyběl od prvního střetnutí.

Tryskáčům přišel velmi vhod jeden den odpočinku, během něhož budou moci načerpat síly. „V utkání, v němž čelíte vyřazení, chcete hrát beze strachu, abyste se mohli psychicky úplně uvolnit. Občas ten tým, který je zády ke stěně, má v kroku větší chuť. Volno jsme potřebovali, zítra budeme mnohem rychlejší mužstvo,“ hlásí lodivod Jets.

Winnipeg bude v pátek od 04:30 středoevropského času čelit vyřazení, Plameny totiž vedou 2:1 na zápasy a už na konci pracovního týdne mohou slavit postup do velkého play-off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.