bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Namísto legendy hokejový dělník zmizel do KHL

28. října 2019, 18:14

Josef Potůček

Naděje na návrat Magnuse Pääjärviho do NHL vzala po jeho podpisu s Lokomotivem Jaroslavl za své. Vzhledem k faktu, že se jedná o dvouletý kontrakt, při jehož vypršení bude švédskému útočníkovi třicet let, je prakticky jisté, že jej na zámořských kolbištích již nikdy neuvidíme.

23. září 2010 - Tehdejší vyprodaná edmontonská aréna Rexall Place hostí v přípravném duelu Tampu Bay. V dresu domácích nastupuje kupříkladu Aleš Hemský či Ladislav Šmíd, ovšem největší pozornost na sebe strhává dvojice mladých forvardů s čísly 4 a 91 - Taylor Hall a Magnus Pääjärvi - jednička a desítka vstupního draftu do NHL roku 2010 respektive 2009. Hattrickem se na výhře kanadského celku 5:2 podílí Pääjärvi, gól si též připisuje Hall. Moderátor utkání je jako u vytržení a hlasitě nabádá všech 16.839 diváků, aby si uschovali lístek ze zápasu. Jednou má mít nedozírnou cenu…

S odstupem času má ona vstupenka hodnotu tak asi zátopu do kamen.

Ani jeden se místní hokejovou legendou nestal. Hall byl letos sice oceněn Hartovou trofejí pro nejlepšího hráče sezóny, jenže to už působil třetím rokem v New Jersey. A jeho někdejší spoluhráč Pääjärvi? Ten si stálé místo na soupisce Olejářů uhájil pouze při své nováčkovské sezóně. Po dalších dvou letech, kdy až příliš často musel brát zavděk farmou v Oklahomě, neboť svými výkony nikterak neoslňoval, byl vyměněn do St. Louis za Davida Perrona.

Rodák ze švédského Norrköpingu, který si nechal po svém příchodu do NHL zkrátit své příjmení o jméno Svensson, které měl po otci - bývalému hokejovému hráči a trenérovi Gunnarovi a ponechal si to po svém dědovi z matčiny strany, což byl mimochodem Fin, však svoji kariéru výrazně neoživil ani u Bluesmanů. Ačkoliv zde posléze prodloužil smlouvu, ve hvězdného hráče nedospěl. Pohyboval se na hraně sestavy, často vysedával při zápasech v hledišti jakožto zdravý náhradník a opakovaně byl odesílán do záložního celku Chicago Wolves (AHL).

Účastník třech světových šampionátů, na kterých zkompletoval celou medailovou sbírku, se pak v lednu 2018 stal prostřednictvím waiver listu hráčem Ottawy. V hlavním kanadském městě následujícího léta prodloužil smlouvu a v minulém ročníku nastoupil do 80 střetnutí, čímž vyrovnal (a zároveň zřejmě též uzavřel svůj kruh v NHL) počin ze své první sezóny v NHL.

Pääjärvi nastoupil v NHL k 467 partiím, v kterých zaznamenal 62 branek a stejný počet asistencí. Jeho odkaz bude spojen s organizací edmontonských Oilers, jakožto pohřebištěm mnohých zde vysoce draftovaných hráčů, kteří nedosáhli svého potenciálu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.