bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Napodobí Hertla? Fabbriho brzdilo koleno, teď může zazářit

14. července 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Oba se vešli do prvního kola draftu, v NHL začínali s pověstí prvotřídních talentů a jako zelenáči váleli. Jejich kariéry shodně zmrazilo vážné zranění kolena. Zatímco Tomáš Hertl už tyto strasti překonal a je respektovaným lídrem San Jose s pětimiliónovou gáží, Robby Fabbri je stále na cestě nápravy.

Hertl může být pro Fabbriho silnou inspirací.

Snad i díky tomu, že se mančafty českého smíška a energického Kanaďana střetly ve finále Západní konference a svedly urputnou a nezapomenutelnou bitvu.

Každý z hokejistů byl v jiné roli, Hertl hrál přes 20 minut za večer a patřil k nejproduktivnějším hráčům, Fabbri pouze vysedával na tribuně. Rychlík s šikovnýma rukama měl být budoucností St. Louis, jenže poté co neodehrál od února 2017 do loňského listopadu jediný mač, zůstává svým vlastním stínem.

Cestou za Stanley Cupem ho kouč Craig Berube nasadil jen desetkrát, nesvěřil mu žádnou zásadnější úlohu.

Nikoho tak nepřekvapí, že Fabbri tento týden nepodepsal se St. Louis za miliony dolarů, ale jen za 900 tisíc. A jen na rok.

Ano, rodáka z ontarijské Mississaugy čeká zlomová sezóna. Během ní může dokázat, že v NHL opět zvládne plnit ofenzivní úkoly. Střílet góly, sbírat asistence. Hrát ve stejné formě jako před dvěma lety.

Pokud se mu to podaří, bude patřit k Berubeho trumfům. V opačném případě ho v organizaci St. Louis definitivně přeskočí jiní mladí hokejisté. Perspektivnější, s potenciálem, kteří se dokáží rozvíjet.

Fabbri má oproti některým konkurentům výhodu, že se už v NHL výrazně prosazoval.

Pokud získá zpátky herní jistotu, podobně jako před časem Hertl, a koleno ho nebude nijak limitovat, určitě příští léto podepíše za více než 900 tisíc dolarů. A třeba se časem stane tahounem Hertlova formátu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.