bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville? Konkurence jak blázen, říká Pyrochta. V kempu ho viděl i Erat

23. srpna 2018, 18:30

Václav Jáchim

Někdo má své jisté, jiného čeká boj o velký sen. Čeští reprezentanti v pátek ukončí letní kemp v Přerově a každý se vydá za svoji vlastní metou. Filip Pyrochta patří do skupiny hráčů, kteří sice uzavřeli smlouvy v NHL, ovšem o slavnou ligu si musejí říci během tréninkových kempů.

Talentovaný zadák se o to pokusí v Nashvillu, kde se počátkem prázdnin představil na kempu pro mladé hokejisty. „Od osmnácti jsem o tom snil, takže jsem si všechno  hrozně užil. Koukal jsem, že je to pro mě něco nového," popisuje sympaťák původem z Třebíče, který ve druhé polovině minulé sezoně neskutečně zazářil.

U Predátorů se prý od prvních chvil cítil bezvadně. „Přijeli jsme a hned nafasovali výstroj, kterou jsme si mohli nechat. Je to jiné než v Česku. Bylo tam 35 lidí, z toho čtyři až pět kluků, kteří měli podepsanou smlouvu. Takže každý měl obrovské nasazení. Šlo vidět, že je tam konkurence, nikdo se s nikým nepáral. Bylo to náročné, ale nikdo neřekl ani půl slova. Makalo se!"

Letní kemp je trošku odlišný od toho, který hokejisty Predators čeká za několik dní. „Bylo to hodně zaměřené na práci s hokejkou, měli jsme tam překážky, protože tohle nám může pomoci při hře," zmiňuje. Nové ovečky přišel omrknout hlavní trenér Peter Laviolette. „Představil se, říkal, jak je rád, že může být s námi. Objevili se i generální manažeři Nashvillu a farmy. Trénoval nás člověk, který hrál tisíc zápasů v NHL. Bylo znát, že měl zkušenosti."

Ačkoli Filip v minulosti okusil hokej pod křídly CHL, před odletem zjišťoval informace, jaké to na kempu nováčků bude. „Bavil jsem se s klukama, co prošli farmou. Znám se s Víťou Vaněčkem nebo, Dominikem Mašínem." Duel mladých nadějí Predátorů sledoval také Martin Erat. „V kempu jsem byl s Karlem Vejmelkou. Říkal, že se Martin byl podívat na zápase, který jsme hráli mezi sebou." říká o útočníkovi Komety, jenž v Nashvillu prožil úžasnou kapitolu hokejové kariéry.

Než se Pyrochta po zbytek léta vrátil domů, obdržel informace, na co se v přípravě zaměřit. „Dostal jsem indície, na čem mám zapracovat, co by šlo zlepšit. Trénoval jsem s Libercem, tak si myslím, že jsem dobře připravený. Teď pojedu na rookie turnaj, odlétám 4. září. V Nashvillu budeme tři dny, načež vyrazíme na turnaj na Floridu," popisuje.

Když slyší dotaz, nakolik si věří na první tým, mluví pokorně: „Konkurence je jak blázen, doufám, že se tam do budoucna propracuju. Může to být letos, může to být za dva roky. Nejedu ale odevzdaný, chci se o to poprat. Počítám s oběma cestami. Pokud se nepovede NHL, zůstanu na farmě a zkusím se zlepšovat. Je mi dvaadvacet, ještě patřím mezi ty mladší. Můžu tam dva tři roky zůstat a probojovat se nahoru." O tématu na jaře hovořil i tehdejší reprezentační kouč Josef Jandač, který byl tehdy spíš skeptický. „Každý na to má názor, ale já tam jedu sám za sebe. Budu bojovat, nikdo za mě nic neudělá," ví jasně.

První kontakt s organizací zvedl Filipovi motivaci. Dotkl se týmu NHL, uvědomil si, jaká by to byla nádhera, kdyby oblékal dres Predators. Poznat stihl také Nashville. „Šli jsme se podívat, bylo to super. Říkají tomu město country muziky, všechno bylo nádherné. I stadion, který je přímo ve městě." Vybaven je slušnou znalostí angličtiny. „Už je to lepší. I jsem trošku pomáhal Mírovi Svobodovi, protože když jsem šel před časem do Kanady, tak jsem také neuměl. Vím, jak je to těžké," uzavírá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.