bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville může sesadit Tampu z trůnu, Florida se chce vrátit na postupové příčky

6. března 2018, 20:40

Matyáš Krahulík

Základní část NHL se blíží do finiše a dnes v noci nám nabídne devět zápasů. Do hry se dostane hned několik týmů, které stále bojují o místo v play off, takže o motivaci budou mít postaráno. Pokračuje také boj o Prezidentovu trofej, ve kterém spolu na dálku soupeří Tampa Bay a Nashville.

1:00 Boston Bruins – Detroit Red Wings

Boston, který před touto sezónou rozhodně nebyl řazen mezi největší favority, patří k nejlepším týmům v lize. Ve své divizi se dívá na zadá jen suverénní Tampě a v pořadí celé ligy je čtvrtý. Z velké části za to vděčí své obraně, která je statisticky nejúspěšnější v soutěži.

Red Wings se ničím podobným chlubit nemohou. Prohráli sedm z posledních deseti utkání, čímž se zřejmě definitivně připravili o šanci na play off. Sezónu tak budou již pouze dohrávat a jejich pozornost bude pomalu směřovat k draftové loterii a k samotnému draftu.

Očekávaní brankáři: Anton Chudobin – Jimmy Howard

1:00 New Jersey Devils – Montreal Canadiens

Devils jsou na tom o mnoho lépe než v minulém ročníku, ale v posledních zápasech si svou situaci trochu zkomplikovali. Prohráli totiž tři utkání za sebou, čímž se jejich náskok na nepostupové pozice snížil na pouhé čtyři body. Měli by proto rychle zabrat a začít znovu sbírat výhry.

V případě Montrealu již nemůže být o play off řeč. Tým, který loni ovládl Atlantickou divizi, je až na čtrnácté příčce ve Východní konferenci a jeho šance na postup se blíží k nule.

Očekávaní brankáři: Charlie Lindgren – Corey Schneider

1:00 New York Rangers – Winnipeg Jets

Rangers, kteří se před uzávěrkou přestupů zbavili hned několika kvalitních hráčů, v poslední době nabrali dech a vypadá to, že by ještě mohli zabojovat o play off. Jezdci vyhráli poslední tři zápasy, čímž svou ztrátu na druhou divokou kartu snížili na pět bodů.

Winnipeg letos hraje výborně, díky čemuž se konečně zařadil mezi kandidáty na Stanley Cup. Jets jsou na druhém místě v Centrální divizi a mohou se pochlubit třetím nejproduktivnějším útokem. Otázkou je, jak celý tým zvládne náročnou cestu vyřazovacími boji.

Očekávaní brankáři: Henrik Lundqvist – Connor Hellebuyck

1:00 Columbus Blues Jackets – Vegas Golden Knights

Blue Jackets, kteří před trade deadline získali kanonýra Thomase Vaneka, jsou na osmém místě ve Východní konferenci, a tak nemají účast v play off vůbec jistou. Z devátého místa se na ně totiž sápou nebezpeční Panteři z Floridy, kteří mají odehráno o tři zápasy méně, což jim dává velkou výhodu. Modrokabátníci proto potřebují každý bod.

O Vegas se toho v této sezóně napsalo již mnoho. Golden Knights i nadále nepřestávají udivovat fanoušky skvělými výsledky a s devětaosmdesáti body jednoznačně vládnou Pacifické divizi. V play off proto určitě chybět nebudou.

Očekávaní brankáři: Joonas Korpisalo – Marc-André Fleury

1:30 Tampa Bay Lightning – Florida Panthers

Tampa letos dokonale naplňuje roli favorita a téměř po celou sezónu se drží na prvním místě v celé soutěži. Nyní má na svém kontě 94 bodů a v boji o Prezidentovu trofej jí na paty dýchá pouze Nashville, který má o bod méně. Lightning se zároveň pyšní nejlepším útokem a třetí nejúspěšnější přesilovkou v celé lize.

Druhý tým ze slunné Floridy na tom zdaleka tak dobře není, ale v poslední době se mu daří na výbornou. Panthers vyhráli posledních šest utkání a díky tomu se vrátili do boje o play off. V současnosti jsou devátí v konferenci a na postupové příčky ztrácí pouze bod.

Očekávaní brankáři: Andrej Vasilevskij – Roberto Luongo

2:00 Nashville Predators – Dallas Stars

Nashville, který loni dokráčel až do finále Stanley Cupu, je týmem s nejlepší formou v NHL. Predators zvítězili již osmkrát v řadě a vyšplhali se až na první místo ve své konferenci. Dnes se navíc mohou dostat do čela celé soutěže. Stačí jim k tomu porazit Dallas a doufat, že Tampa doma zaváhá

Stars jsou nyní na páté příčce v Západní konferenci, ale i přes dobré postavení v tabulce ještě nemají nic jistého. Na týmy pod čarou totiž drží náskok pouhých čtyř bodů, a tak si žádné velké výpadky formy nemohou ve zbytku sezóny dovolit.

Očekávaní brankáři: Pekka Rinne – Kari Lehtonen

2:00 Minnesota Wild – Carolina Hurricanes

Wild si letos vedou velmi obstojně. S jednaosmdesáti body jsou na třetím místě v Centrální divizi a na čtvrté příčce v Západní konferenci. Kromě toho jsou vůbec nejlepším domácím týmem v celé soutěži. Před svými fanoušky vyhráli již třiadvacet zápasů.

Hurricanes stále mají dobrou šanci na postup, ale v poslední době si svou situaci poněkud zkomplikovali. Mezi 16. a 28. únorem totiž prohráli šest utkání v řadě a propadli se na desáté místo v konferenci Ve zbytku sezóny tedy potřebují zabrat.

Očekávaní brankáři: Devan Dubnyk – Cam Ward

2:30 Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche

Tak špatnou sezónu, jako je ta současná, v Chicagu již dlouho nezažili. Patrně nejúspěšnější tým poslední dekády je až na dvanácté příčce v Západní konferenci a na play off může v letošním ročníku zapomenout. Zajímavé je, že Hawks jsou vůbec nejčastěji střílejícím mužstvem v lize, zatímco v produktivitě patří k podprůměru. 

Avalanche se naopak oproti minulé sezóně výrazně zvedli a bojují o play off. V tuto chvíli jsou na devátém místě na Západě a jejich deficit na postupové příčky činí pouhý jeden bod. Výhru by proto v dnešním zápase rozhodně uvítali.

Očekávaní brankáři: Anton Forsberg – Semjon Varlamov

4:00 Anaheim Ducks – Washington Capitals

Anaheim to má letos s postupem do play off poměrně těžké. Ducks okupují sedmé místo ve své konferenci a na devátou příčku mají dvoubodový náskok. Kačeři vynikají hlavně v obraně. Mají šestou nejlepší defenzivu a čtvrtou nejúspěšnější hru v oslabení.

Capitals patří i v této sezóně k nejlepším týmům ve své konferenci, ale Presidents Trophy z toho tentokrát zřejmě nebude. Tým z hlavního města USA vede Metropolitní divizi s jednobodovým náskokem před druhým Pittsburghem a postup do play off mu znovu neunikne.

Očekávaní brankáři: John Gibson – Braden Holtby

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.