bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville s Winnipegem čeká duel pravdy. Kdo vyzve ve finále Vegas?

10. května 2018, 20:22

Jan Vojkůvka

Zatímco tři týmy se už pečlivě připravují na začátek finále obou konferencí, na Západě stále zbývá odtajnit jeden otazník. Ani šest zápasů nerozhodlo o tom, zda postoupí Nashville či Winnipeg, a tak na ledě Predators dojde během čtvrteční noci k závěrečné bitvě, v níž uspět může jen jeden.

02:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets

Stav série: 3-3

Dramatičtější vyvrcholení semifinále Západní konference mezi Nashvillem a Winnipegem si nezaujatý fanoušek ani přát nemohl. Jets v šestém utkání mohli proměnit pomyslný mečbol a zajistit si postup do finálového kola konference, místo toho však musel kanadský celek překousnout těžkou porážku 0:4. Tým tentokrát příliš nepodržel ani Connor Hellebuyck, jenž v průběhu aktuální sezony patří k tahounům Winnipegu.

Právě o něj se ale budou chtít hosté znovu opírat a musí doufat, že se potvrdí trochu nejistota v brankovišti Nashvillu. Zde totiž Pekka Rinne neprožívá nejlepší období, a ač v posledním utkání vychytal veledůležitou nulu, poměrně pravidělně střídá dobré výkony s těmi horšími. To potvrzuje i fakt, že během 12 zápasů byl už třikrát střídán. 

Nebude to ale jen bitva brankářů, co bude rozhodovat. Důležitým faktorem mohou být přesilovky. Nashville sice v oslabení hraje zatím výtečně a Winnipegu toho příliš nedovoluje, avšak vysoký počet vyloučení dost sráží hru Predators a příliš velké zahrávání si s ohněm je to poslední, co domácí v rozhodujícím utkání potřebují. 

Nashville navíc začíná trochu trápit marodka a tým s napětím vyčkává, jak se vyvine situace kolem obránce Matta Irwina, jenž předčasně opustil středeční trénink a vynechal ten čtvrteční. Zdravotní problémy podle všeho sužují také útočníka Mika Fishera, který se rovněž ve čtvrtek na ledě neobjevil a pro Nashville by ztráta zkušeného hráče znamenala problém zejména při vhazování.

Z tábora Winnipegu naopak žádné absence při trénincích hlášeny nejsou a podle všeho nastoupí v plné sestavě, kterou během play-off využívá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.