bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville si pojistil nadějného Ingrama. Co bude s Rinnem?

24. března 2020, 15:38

Matěj Hodoval

National Hockey League sice nenabízí vinou pandemie koronaviru zápasy, kluby však neotálejí a pokračují s podpisy. Novou smlouvu s organizací Nashvillu podepsal gólman Connor Ingram.

Ingramova cesta dospělým hokejem začala na draftu 2016, kdy si jej ve třetím kole z celkové osmaosmdesáté pozice vybrali zástupci Tampy Bay Lightning.

Seniorskou kariéru odstartoval v sezoně 2017/2018, kdy se zabydlel ve farmářském celku Lightning, kde zapisoval solidní čísla. V prvním ročníku skončil na 91,4% úspěšnosti zákroků, v tom druhém pak s úspěšností 92,2 %.

V dresu s bleskem na hrudi si však v nejslavnější hokejové lize světa nezachytal, klub se rozhodl rodáka ze Saskatoonu 14. června minulého roku vyměnit do Nashvillu. Preds za mladého gólmana zaplatili pouze volbu v sedmém kole draftu 2021.

Na svůj debut v National Hockey League dvaadvacetiletý Kanaďan čeká i nadále, nicméně ve městě country si od něj slibují, že by v budoucnu mohl vytvořit brankářskou dvojici s Juuse Sarosem.

Premiérová sezona v nashvillské organizaci se mu více než podařila. Connor Ingram má za sebou statisticky nejlepší rok kariéry, když překonal své osobní maximum v počtu výher, procentuální úspěšnosti zákroků i průměru inkasovaných gólů na zápas.

Milwaukee Admirals, tedy záložní celek Predators v AHL, dovedl k jednadvaceti výhrám v třiatřiceti startech. Kanaďan se stal třetím statisticky nejlepším gólmanem soutěže s 93,3% úspěšností zákroků a průměrem 1,92 obdržené branky na utkání.

I proto si Predátoři pojistili Ingramovy služby na tři roky dopředu. Kontrakt mladého brankáře zatíží platový strop Preds průměrně 733 333 dolary.

Fanoušci klubu okamžitě začali spekulovat, co by tato dohoda mohla znamenat pro maskovanou ikonu a dlouholetou oporu Pekku Rinneho.

Hvězdný Fin strávil v NHL již čtrnáct let, po nadcházející sezoně mu navíc vyprší stávající kontrakt a je pravděpodobné, že v tuto chvíli sedmatřicetiletý veterán svou bohatou zámořskou kariéru ukončí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.