bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville spoléhá na domácí prostředí. Můžeme hodně ovlivnit taktiku, říká trenér Laviolette

16. května 2017, 14:30

Michal Sobotka

Ještě nikdo u nich v play off nevyhrál. Není tedy divu, že hokejisté Nashvillu jsou rádi, že v sérii proti Anaheimu získali výhodu domácího prostředí. Právě do Bridgestone Areny se v noci z úterý na středu série stěhuje.

Dvakrát zde vyhořelo v prvním kole Chicago, třikrát se neúspěšně o skalp Nashvillu na jeho ledě pokoušelo St. Louis. Pokud bychom brali v potaz i loňské vyřazovací boje, neprohráli Predators devětkrát v řadě mezi svými mantinely. Příznivou bilanci budou chtít prodloužit také v konferenčním finále s Anaheimem.

Venku se svěřenci kouče Lavioletta radovali z jednoho vítězství a výhodu domácího prostředí tak získali na svou stranu. „Uhráli jsme, co jsme potřebovali,“ ujišťuje obránce P.K. Subban. „Chtěli jsme vyhrát alespoň jednou. Málem jsme urvali oba zápasy. Teď jsme doma a toho musíme využít,“ burcuje.

Hrát ve vlastní aréně dává týmu mnoho výhod. Řeč není jen o podpoře místních fanoušků, ale také o možnosti upravovat střídání podle soupeře. Variantě, kterou Laviolette velmi dobře ovládá. „Můžeme ovlivnit, které formace proti sobě nastoupí, což je pro nás výhoda,“ říká trenér Nashvillu. „Hráči si na to zvykli. Nějak jsme se museli přizpůsobit na Chicago, jinak na St. Louis. Kluci tohle zvládají,“ dodává.

Johansen proti Keslerovi

Centr Ryan Johansen je častěji nasazován na Ryana Keslera. Tento prvek bude chtít Laviolette udržet také v následujících dvou zápasech. Tato formace totiž připustila pouze jednu obdrženou branku. Navíc se jí dařilo ofenzivně, její vůdce zaznamenal gól a další tři asistence. „V Anaheimu byl Johansen naším nejlepším hráčem,“ tvrdí Filip Forsberg, který hraje na křídle této lajny.

Johansen má na kontě 13 bodů v play off. Více zatím žádný hráč Predators nikdy neposbíral. „Dominuje. Mám štěstí, že s ním můžu hrát,“ doplňuje Forsberg. Ducks se snaží rozhodit soupeře především fyzickou hrou. V Nashvillu dobře vědí, že se nesmí nechat rozhodit a zbytečně se vylučovat.

„Snaží se nám samozřejmě zničit naší hru, takže do nás jdou i po odpískání. My se s tím musíme vyrovnat a být disciplinovaní, což se nám docela daří,“ myslí si Colton Sissons. V domácím prostředí je teď poženou fanoušci, kteří si dosud nemohli užít jízdu, jakou v play off klub předvádí letos. Přesto je zde varovný prst. Anaheim venku vyhrál čtyřikrát z pěti pokusů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.