bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Natáhnou Washington a Vegas vítězné série? Canucks zkusí vyzrát na Maple Leafs

6. března 2019, 21:30

Ondřej Mach

Další hrací den má na programu čtyři zápasy. Středeční noc začne divizním soubojem Flyers s Capitals, dále změří síly Vancouver s Torontem. Blues se pokusí získat body na ledě Ducks a v půl páté ráno odstartuje atraktivní duel mezi Vegas a Calgary.

1:30 Philadelphia Flyers – Washington Capitals 

PHI: 6. místo v Metropolitní divizi (72 bodů)

WSH: 1. místo v Metropolitní divizi (83 bodů)

Druhý vzájemný souboj začne od půl druhé středoevropského času v Rockyho městě. Ten první ovládl obhájce poháru, když na svém ledě Flyers přestřílel 5:3. 

Pensylvánský celek po vítězné sérii a zlepšených výkonech stále může pomýšlet na play off, nutně by však potřeboval bodovat na domácím ledě proti týmu z hlavního města. Philadelphia bodovala pětkrát v řadě a připsala si čtyři výhry, pouze na Columbus nestačila po prodloužení (3:4). Poslední utkání sehráli Flyers v neděli, kdy získali dva cenné body za výhru na ledě Islanders (1:4).

Lídr Metropolitní divize má na prvním místě pouze čtyřbodový náskok na Pittsburgh, který drží první divokou kartu Východní konference. Navíc se musí mít na pozoru před dotírajícími Blue Jackets, kteří mají pouze o dva body méně než Tučňáci. Capitals mají dobrou formu a jistě budou chtít zakončit venkovní trip třetím vítězstvím na ledě Philadelphie. Naposledy tým kapitána Ovečkina vyřídil Rangers až po nájezdech (2:3). 

3:00 Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs 

VAN: 6. místo v Pacifické divizi (63 bodů)

TOR: 3. místo v Atlantické divizi (86 bodů)

Podruhé v probíhající sezoně na sebe narazí i Vancouver s Torontem. V prvním případě se radovali Maple Leafs, před svými fanoušky zvítězili jasně 5:0. 

Nucks v poslední době ztrácí a vyřazovací boje se jim vzdalují. V únoru tým ze západu Kanady vyhrál pouze čtyřikrát, momentálně má na svém kontě tři porážky v řadě. Vancouver se po dvou zápasech představí ve své aréně, z venkovních kluzišť si však neodvezl ani bod, podlehl Arizoně (2:5) i Vegas (0:3). Ztráta na druhou divokou kartu nyní čítá devět bodů, vidina vyřazovacích bojů už je tak pro Canucks vzhledem k bídné formě spíše utopií. 

Jeden z hlavních kandidátů na Stanley Cup je na třetím místě Východní konference se ztrátou tří bodů na druhý Boston. Maple Leafs se navíc vrací do slušné formy, po třech porážkách v řadě vyhráli pět ze šesti zápasů. Jediným zaváháním se stala vysoká venkovní porážka proti Islanders (1:6). V pondělí Toronto v divácky zajímavém duelu rozstřílelo Calgary 6:2, třikrát se trefil Tyler Ennis. 

4:00 Anaheim Ducks – St. Louis Blues 

ANA: 7. místo v Pacifické divizi (61 bodů) 

STL: 3. místo v Centrální divizi (74 bodů)

Potřetí v tomto ročníku se střetnou Duck s Blues. Oběma týmům se podařilo zvítězit na venkovním ledě, nejprve Anaheim vyhrál na ledě St.Louis 3:2, v lednu si Blues spravili chuť vítězstvím 5:1.

Pro Anaheim je sezona prakticky ztracená, ztráta na druhou divokou kartu je už příliš velká (11 bodů). Ducks se i přes špatné rozpoložení podařilo vyhrát dvakrát za sebou a přerušit sérii pěti nezdarů. V neděli doma porazili Colorado (2:1), včera na ledě Arizony brali dva body za výhru 3:1. Zápas proti Blues je prvním ze čtyř domácích v řadě. 

Po dlouhé vítězné sérii přišlo mírné vystřízlivění v podobě čtyř porážek z posledních šesti utkání, St.Louis se přesto drží na postupových příčkách. Blues ale stále nemají nic jistého a zcela jistě by si rádi připsali dva body na ledě outsidera z Anaheimu. Tým kapitána Pietrangela naposledy hrál v sobotu, kdy podlehl před svými příznivci Dallasu (1:4). 

4:30 Vegas Golden Knights – Calgary Flames

VGK: 3. místo v Pacifické divizi (77 bodů)

CGY: 1. místo v Pacifické divizi (89 bodů)

Středeční noc uzavře divizní klání mezi Vegas a Calgary. Ve vzájemných zápasech se oběma celkům dařilo na domácím ledě, Flames v listopadu rozstříleli Golden Knights 7:2, čtyři dny nato ale ve městě hazardu prohráli 0:2. 

Týmu ze západu USA se po famózní loňské sezoně znovu daří, Vegas pohodlně směřuje do play off, posíleno o Marka Stonea z Ottawy. Golden Knights po únorovém výpadku najeli na vítěznou vlnu, která nyní čítá čtyři zápasy. V nedělním duelu doma porazili Canucks (3:0), po utkání s Calgary je čeká třízápasový venkovní trip. 

Flames podobně jako Vegas prožívají skvělou sezonu a vévodí jak Pacifické divizi, tak Západní konferenci. O sedm zápasů trvající vítěznou sérii přišli v sobotu proti Minnesotě (2:4), dalším prohru si připsali v pondělí v bitvě s Torontem (2:6). Den po utkání s Vegas narazí Calgary na dalšího divizního soupeře – Arizonu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.