bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Natěšený Kassian zůstane Olejářem, s Edmontonem podepsal jednoletý kontrakt

22. května 2016, 11:00

Martin Schwarz

Žádná přemrštěná částka, dlouhodobá dohoda už vůbec ne. Pětadvacetiletý útočník Zack Kassian souhlasil s kontraktem o délce trvání jednoho roku, na něm se dohodl s klubem, za nějž naposledy nastoupil, tedy s Edmonton Oilers. Kanadský hokejista odehrál v sezóně 2015-2016 pouze šestatřicet utkání a věří, že následující ročník k němu bude mnohem vlídnější. „Tohle bude rok, který mě zlomí, nebo posune dál,“ prohlásil motivačně pro klubový web.

Teď snad už pouze dobré vyhlídky. Cestovatel Zack Kassian (od roku 2012 nastoupil za tři různé mančafty) postupně zapomíná na nepříjemný zážitek z loňského podzimu, kdy jen chvíli před startem základní části NHL havaroval s autem, což podstatně ovlivnilo jeho působení v letošním, stále ještě probíhajícím ročníku. Tenhle příběh naštěstí končí dobře, muž z Ontaria odešel s poraněním nohy a nosu, nelehká událost neohrozila jeho život. Ba co víc, nakonec ani kariéru.

Původně měl dělat čest dresu Montrealu, Habs jej angažovali po konci období 2014-2015 z Vancouveru a počítali s ním do sestavy. Ale zpátky mezi mantinely nejlepší ligy světa se vracel pod střechou jiné kanadské arény. Na konci prosince roku 2015 Edmonton poslal do náruče Canadiens brankáře Bena Scrivense, výměnou právě za Kassiana. „Chybíte-li v jakékoli lize prvních čtyřicet zápasů, je to po návratu hodně těžké. Po fyzické i psychické stránce jsem ale činil vše, co bylo pro zlepšení možné udělat,“ pravil na fotkách často usměvavý útočník.

Ještě než nakoukl zpátky do National Hockey League, vyrazil na pár střetnutí vypomoci do AHL, aby tělu zpátky vpravil herní rytmus. Následovalo zmiňovaných 36 utkání za Olejáře, během těch nakupil osm kanadských bodů za tři góly a pět nahrávek. I dle Kassianových slov záhy po podpisu nové smlouvy je jasné, že na sobě hodlá dál pracovat. „Následující sezóna mě buď zlomí, nebo posune dál,“ zmínil v jednom z rozhovorů na edmontonských stránkách.

Hráč s číslem čtyřiačtyřicet na zádech obdrží z pokladny Edmontonu půldruhého milionu dolarů, to vše za jednu jedinou sezónu. Přitom pakt, jaký s ním ujednal před rokem Montreal, zajišťoval stejnému jedinci jen necelých 900 tisíc. Po odzvonění konce ročníku 2016-2017 zůstane označen jako Restricted Free Agent (omezeně volný hráč). Jak zámořská média popisují, radostné emoce z čerstvě vyhotovené smlouvy Kassian nenechává stranou.

„Je skvělé hrát za Edmonton. Od podzimu na nás čeká nová aréna, fanoušci jsou natěšení, vlastně nejen oni, ale celé město. Všichni naši hráči budou chtít využít příležitosti ukázat, že náš tým se mění,“ pronesl k otázkám mířícím směrem k budoucnosti Oilers v NHL.

Kluboví žurnalisté neopomenuli přispět vtipnou narážkou. Kassianův hlas v telefonu prý zní velmi nadšeně, ale důvodem nemusí být jen dohoda s tradiční baštou hokeje. Aktuálně totiž vychutnává paprsky slunce a teplé počasí v Kalifornii (docela pochopitelné, během sezóny si v Kanadě tepla moc neužije). Přibližně osm měsíců zpátky přitom netušil, co jej v životě čeká dál. To je ale minulost, následují měsíce plné hokeje. „Jsem za to rád,“ přikyvuje Kassian. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.