bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat ke kořenům. Vancouver oslaví 50. sezonu černými dresy, chystá i další novinku

16. června 2019, 19:00

Jan Vojkůvka

Vancouver Canucks odhalili tento týden dresy, jimiž oslaví 50 let od svého vstupu do NHL. V jubilejní sezoně však klub nesáhne jen po historických dresech, ale proměnou projdou i základní sady dresů, ve kterých tým stabilně nastupuje. Konkrétně z nich zmizí zmínka o Vancouveru.

„Jsme tým z Britské Kolumbie,“ stojí na sociálních sítích organizace, která ze svých dresů odstranila nápis Vancouver. Jedná se o hlavní novinku, kterou Canucks před novou sezonou, jež bude jejich padesátou v elitní lize, chystají.

Rozhodně však ne jedinou.

Hlasování fanoušků, kteří v anketě vybírali pro oslavy 50. sezony výjimečnou sadu dresů, rozhodlo o návratu populárních černých trikotů. Těm dominuje do zlata se rýsující brusle, které se přitom přezdívá černá brusle. A to kvůli dominantní černé barvě, která obklopuje staré logo týmu.

V této sadě, v níž se Canucks snažili vybojovat i Stanley Cup v roce 1994 (prohráli s Rangers ve finále 3:4 na zápasy), nastoupí hokejisté Vancouveru k celkem třem zápasům.

Nové budou i tzv. Heritage dresy, tedy historické dresy, které budou odkazovat na oblečení, jež hráči Canucks oblékali v sezoně 1970/71. Těchto uniforem si diváci i hokejisté užijí mnohem více. Celkem budou k vidění v 10 utkáních.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.