bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat Morgana Riellyho se přiblížil. Pomůže Torontu do play off?

3. března 2020, 14:30

Ondřej Mach

Maple Leafs v současné době urputně bojují o postup do vyřazovací části, cokoliv jiného by bylo pro kanadský klub obrovským neúspěchem. Pozitivní zprávou pro Toronto je alespoň blížící se návrat obránce Morgana Riellyho, který týmu chybí už téměř dva měsíce.

Pětadvacetiletý obránce se zranil 13. ledna v zápase proti Floridě, utkání přesto dohrál. Vyšetření následně odhalila zlomeninu chodidla, prvotní odhady hovořily o osmitýdenní absenci. Rielly v pondělí poprvé od zranění trénoval.

Na pondělním tréninku v San Jose bruslil po boku Timothyho Liljegrena a Codyho Ceciho. Druhý jmenovaný se rovněž potýkal se zdravotními problémy a do hry nezasáhl od 5. února.Návrat obou borců by zcela jistě uvítal trenér Sheldon Keefe.

Především Rielly patří mezi pilíře zadních řad Maple Leafs a na ledě tráví přes 24 minut za večer, což z něj dělá nejvytíženějšího hokejistu Toronta. Kromě toho je druhý v produktivitě obránců, na kontě letos má 27 bodů za tři branky a 24 asistencí.

 

Podle posledních informací ale Rielly ani Ceci nezasáhnou do třízápasového venkovního tripu, který mužstvo začíná v úterý na ledě Sharks. „S oběma počítáme až od příštího týdne,“ potvrdil Keefe. „Řekl bych, že až se další týden vrátíme, tak to bude na denní bázi. Pokud půjde všechno dobře.“

„Samozřejmě je pro nás velmi pozitivní vidět ho na ledě,“ pokračoval devětatřicetiletý kouč. „Začal dělat hodně cvičení v plném kontaktu a cítil se opravdu dobře. My se jen musíme ujistit, že má na vše dostatek času, než se vrátí do hry.“

Dalším marodem, který se po delší době objevil na ledě, je ruský útočník Ilja Michejev. Pětadvacetiletý hokejista absentoval od 27. prosince, kdy mu tepnu a šlachy na pravém zápěstí přeřízla brusle Jespera Bratta z New Jersey Devils.

Maple Leafs se momentálně nachází na sedmém místě Východní konference s tříbodovým náskokem na devátou Carolinu. Po zápase proti San Jose narazí Toronto na Los Angeles a Anaheim.

Čtěte také:
Změny ve Washingtonu: Kempný už nehraje s Carlsonem, Gudas na tribuně
Čtyři góly, pět bodů! Draisaitl v NHL dominuje a může se vyrovnat i Lemieuxovi

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.