bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat sériového hlavičkáře. Raubíř Kaleta po roce naskočí v NHL

13. listopadu 2014, 8:00

Tomáš Zatloukal

Vražení na hrazení, hra vysokou holí, úder hlavou, faul loktem. Za to vše byl Patrick Kaleta v minulosti suspendován nebo alespoň pokutován. Do paměti hokejových fanoušků se vryl jako přehnaně horlivý hráč se sklony k zákeřnostem. Mezi oběti temperamentního Američana patří Jack Johnson, Brad Richards nebo Jakub Voráček. Po zákrocích proti vyjmenovaným hvězdám si Kaleta vykoledoval tři ze svých čtyř "stopek", ta nejdelší trvala deset mačů a na rok vyhnala buffalského rodáka z NHL. Teď je proslulý potížista zpátky.

Vzpomínáte? Před třemi lety Kaleta vrazil do "Vorase" podobně jako kdysi Zinédine Zidane do Marca Materazziho ve finále mistrovství světa ve fotbale. Hlavičkou chtěl ofenzivního tahouna Philadelphie Flyers odstrčit od kotouče, podobně jako to dříve udělal v soubojích s Tobiasem Enströmem nebo Travisem Zajacem. Disciplinární komise zámořské soutěže mu tehdy zakázala nastoupit ve čtyřech duelech. A fanoušci mu přišili přezdívku "sériový hlavičkář".

Takhle Kaleta trefil Voráčka:

Z kanadskoamerické ligy nicméně Kaleta zmizel kvůli jinému incidentu. Loni v říjnu trefil loktem columbuského beka Johnsona a Oddělení pro bezpečnost hráčů s ním nemělo slitování. Agresivní nájezd do opory Modrokabátníků stál nenapravitelného raubíře desetizápasovou pauzu, o sumě odvedené do podpůrného fondu při NHLPA raději ani nemluvě. S Kaletou po naprosto zbytečném útoku ztratilo trpělivost i Buffalo, Šavle ho poslaly do AHL.

Vinou poraněných kolenních vazů stihl rtuťovitý útočník na farmě do konce sezóny 2013-14 odbruslit jen sedm zápasů. Herně se mu dařilo, zaznamenal kvartet bodů, řekl si o další šanci od Sabres. Ta přichází právě dnes, kdy nejhorší mužstvo NHL jede bojovat do Xcel Energy Center, kde vyzve v konfrontaci utrápených týmů minnesotské Wild. Kaletova chvíle by možná přišla už dříve, do cesty se mu ovšem opět postavil soupeř z nejsilnějších - vlastní tělo.

Kvůli zranění v obličeji (dostal pukem) byl až do včera na marodce Šavlí, kterým je celou svou profesionální kariéru věrný. Buffalo v něm přidává do své základní sestavy živelnou energii a stoprocentní nasazení, i přes vše vyřčené by Kaleta mohl být pro Nolanovu partu přínosem. Ostatně zatímco soupeři zpravidla bývá nenáviděn, u spoluhráčů se těší určitému respekt. Třeba i z toho důvodu, že se za ně umí bez váhání postavit a shodit rukavice.

Kaletův faul na Johnsona:

Partie s Minnesotou je pro Kaletu, který je mimo led srdečným člověkem věnující se charitativní činnosti, ideální příležitostí k tomu, aby naplnil přání bývalého GM Darcyho Regiera a konečně se vydal správným směrem. Vzor může hledat v kabině Wild, Matt Cooke ze sebe dokázal strhnout nálepku zákeřného provokatéra a mistra likvidačních faulů. Tedy alespoň na čas. Zvládne to také Kaleta? Cesta nápravy začíná ve dvě hodiny ráno našeho času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.