bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nečekaný hrdina. Kiviranta vystřelil hattrickem postup Dallasu

5. září 2020, 13:30

Matěj Hodoval

Na jedné straně máte hráče jako Nathan MacKinnon či Mikko Rantanen, na té druhé pak Joea Pavleskiho nebo Tylera Seguina. Jenže hrdinou rozhodujícího utkání série mezi Coloradem a Dallasem byl někdo úplně jiný.

Seznamte se, tohle je Joel Kiviranta.

Čtyřiadvacetiletý finský útočník, pro nějž je letošní sezona tou vůbec první v zámoří, nebyl nikdy draftovaný, po skvělých výkonech ve finské lize si jej ale přeci jen všimla organizace Stars a nabídla mu dvouletý nováčkovský kontrakt.

Rodák z Vantaa ve svém nováčkovském ročníku odehrál jedenáct zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a zapsal záporný bod do statistiky +/-. Většinu roku strávil na farmě v Texasu, kde zaznamenal za 48 startů 23 kanadských bodů (12+11).

Po restartu soutěže si Kiviranta řekl o místo na soupisce Dallasu, který odcestovala do bubliny v Edmontonu. Stále to však byl hráč na hraně sestavy. V žádné fázi letošního play-off neodehrál více než jedno klání.

Finský forvard totiž nastoupil ve skupině o umístění proti St. Louis, následně v prvním kole s Calgary a na další šanci si musel počkat až do sedmého duelu série druhého kola proti Coloradu.

Nakonec se nasazení Kiviranty ukázalo jako nejlepší možný tah, který trenér Rick Bowness mohl učinit. Z Fina se totiž stal nečekaný hrdina. 

Poprvé se prosadil na začátku druhé periody, kdy vyrovnával na 2:2. Následně to byl znovu on, díky němuž se Dallas dotáhl na soupeře. Jeho branka v 57. minutě byla tou poslední v základní hrací době, mužstva šla za stavu 4:4 do prodloužení.

Běžela osmá minuta prodloužení, když Andrej Sekera zpoza coloradské svatyně našel v mezikruží volného Kivirantu, který svým hattrickem poslal Dallas do konferenčního finále. Neuvěřitelný příběh.

Sám útočník se v pozápasovém rozhovoru nechal slyšet, že nyní doufá ve více zápasů. Na to na tiskové konferenci zareagoval trenér Bowness. „Nejsem nejchytřejší chlap na světě, ale je tu dost dobrá šance, že v dalším utkání bude v sestavě,“ řekl s úsměvem lodivod Dallasu.

Stars stojí v cestě za postupem do finále ještě jedna těžká překážka. Parta kolem kapitána Jamieho Benna se střetne s Vegas Golden Knights, kteří za sebou rovněž mají sedmizápasovou sérii.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.