bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nechci se jen vézt s týmem, chci znovu sbírat kanadské body, hlásí Spezza

23. září 2018, 13:59

Jiří Sameš

Jason Spezza zřejmě nebude hrát v nadcházející sezoně na takové úrovni, jaká by měla odpovídat výši jeho kontraktu (7,5 milionů dolarů). Loni si pětatřicetiletý útočník připsal v 78 zápasech za osm branek a 18 asistencí pouze celkem 26 kanadských bodů, a zaznamenal tak svou nejhorší sezonu v kariéře. Dojde letos v jeho případě k nějakému zlepšení?

Spezzovi loňský ročník National Hockey League vůbec nevyšel. Nepočítáme-li zkrácenou sezonou 2012/2013, ve které zkušený Kanaďan nastoupil kvůli zranění pouze do pěti zápasů, jednalo se z hlediska statistik o jeho nejhorší rok v kariéře od nováčkovské sezony. V té zapsal celkem 21 kanadských bodů. Nutno však podotknout, že tehdy odehrál ještě o 45 zápasů méně, než loni.

Rodák z Toronta také v minulé sezoně dostával od Kena Hitchcocka méně prostoru na ledě. Jeho pobyt zde klesl oproti předchozí sezoně z 16 minut a 10 vteřin na rovných 13 minut. Lépe na tom byli, co se tohoto hlediska týče, například i Tyler Pitlick, Devin Shore či Martin Hanzal. Celkově byl pak Spezza až devátým nejvytěžovanějším útočníkem Dallasu Stars.

Ačkoliv měl sice hokejista znovu velmi dobrou úspěšnost vyhraných vhazování (55,82%), zaznamenal do tabulky pravdy 12 záporných bodů. Jeho procentuální úspěšnost střelby byla navíc pouze 5,8% – jednoznačně nejhorší číslo v jeho patnáctileté kariéře.

Dobrou zprávou pro Spezzu může být změna na trenérské lavici Hvězd. Hitchcocka zde totiž začátkem května nahradil Jim Montgomery. Sám útočník pak přiznal, že je po neúspěšné sezoně hladový a chce ještě ukázat, že to v sobě stále má.

„Jsem tu od toho, abych hrál. Celou svoji kariéru jsem dokázal být produktivní a chtěl bych se k tomu vrátit,“ řekl Spezza.

„Nechci se jen vézt s týmem. Chci znovu sbírat kanadské body. To je to, co od sebe očekávám,“ doplnil ještě.

Spezzovi po sezoně 2018/2019 skončí čtyřletá smlouva na celkem 30 milionů dolarů. Letos má tedy před sebou velmi důležitý rok, co se budoucnosti týče.

Dallas mimochodem zahájí novou sezonu ve čtvrtek, 4. října, domácím zápasem proti Arizoně Coyotes. V přípravě má zatím bilanci dvou výher a jedné prohry v nastavení.

Čtěte také: Preview: Dallas dluží fanouškům velkou omluvu, pomoci má kouč z univerzity

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.