bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nechtěl jsem Petterssona zranit, kaje se Matheson. Na Instagramu mu vyhrožují

19. října 2018, 16:00

Jan Vojkůvka

Dvouzápasová suspendace a výčitky za zákrok, který ale považuje za součást hry. Pro devatenáctiletého Eliase Petterssona mělo setkání s Mikem Mathesonem vážné následky. Odnesl si ze střetu otřes mozku. Sám Matheson ovšem odmítá nařčení, že by chtěl mladému soupeři ublížit. „Má to dvě strany. Chápu lidi, co si myslí, že to bylo zákeřné, a že si za to zasloužím suspendaci. Ale nechtěl jsem ho zranit,“ kaje se obránce Floridy.

Při střetu u mantinelu poslal Matheson nováčka Vancouveru tvrdě k ledu. Možná až příliš drsně. Jen sám čtyřiadvacetiletý Kanaďan ví, jestli celému zákroku přidal až moc důrazu, zda nešlo mladíka „potrestat“ za jeho kličky trochu šetrněji. Pro své jednání má jednoduché vysvětlení.

„Je to hodně šikovný hráč,“ řekl Matheson v rozhovoru pro The Athletic. „Je hodně tvořivý. Když jste v zápalu boje, chcete s takovými hokejisty hrát tvrdě a ujistit se, že vás nepřehrají. Ale rozhodně jsem nepomyslel na to, že bych chtěl toho kluka zranit,“ bránil se.

Poslal tím také vzkaz hokejovým fanouškům, kteří na jeho sociálních sítích spustili lavinu nenávistných komentářů. A to nejen u fotografií, na kterých je sám hokejista, ale například i u příspěvku, v němž zvěčnil svého čtyřnohého mazlíčka v dresu Floridy.

„Snažím se to neřešit, ale je to pro mě velké zklamání,“ přiznal Matheson. „Jak ale mohou být lidé až tak nelidští? Na jednu stranu to asi chápu a respektuji... Sport má lidi spojovat, mají fandit svým týmům a s tím je spojena i vášeň.“

„Jsou tu však tisíce lidí, co komentují moje příspěvky na sociálních sítích a vyhrožují mi smrtí, nebo si přejí, abych spáchal sebevraždu, nebo dostal rakovinu. To jsou věci, co to dostávají na úplně jinou úroveň,“ zlobil se na rozčílené příznivce Vancouveru.

„Lidé dokonce napadají i mého psa,“ nechápe Matheson. „Když něco takového dělají, asi by se měli podívat sami na sebe do zrcadla. Ale nebudu proti tomu nic dělat, vlastně to nestojí za řeč. Vím, že ne všichni fanoušci Vancouveru jsou takoví,“ dodal. 

Matheson se bude moci na led vrátit 20. října, kdy Florida přivítá na svém ledě Detroit. Kdy se do zápasového kolotoče vrátí talentovaný Pettersson, je zatím nejisté.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.