bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neděje se nic, stěžuje si Seguin na přístup Dallasu v jednání o nové smlouvě

29. srpna 2018, 14:20

Petr Sumbal

Je naprosto stěžejním hráčem svého týmu, přesto zatím neví, co s ním bude. Tyleru Seguinovi stávající smlouva s Dallasem vyprší po nadcházející sezóně a když do té doby nepodepíše novou, stane se nechráněným volným hráčem. To ale není něco, co by chtěl. Raději by už měl jistotu a dlouhodobý kontrakt s Dallasem v kapse. „Jsme zklamaný z toho, že se nic neděje, žádná jednání neprobíhá,“ neskrývá rozladění klíčový útočník Stars.

„Zatím jen trénuji a připravuji se na novou sezónu,“ pokračuje Seguin. „Stále mám před sebou poslední rok v Dallasu. Je to můj domov. Těším se, že máme před sebou dobrý rok a hrozně rád bych vyhrál,“ popisuje Seguin svou motivaci pro kvapem blížící se sezónu a z jeho slov lze vyčíst, že si Dallas skutečně oblíbil a nerad by se příští léto kamkoliv stěhoval.

Jenže to nezáleží jen na něm, jeho setrvání si musí přát i druhá strana. A zde je zatím tak trochu ticho po pěšině. „Neděje se vůbec nic. Žádná jednání,“ opakuje Seguin to, co už jsme od něj slyšeli. Pro Dallas, jako by jeho hlavní ofenzivní lídr v létě neexistoval. A tak šestadvacetiletý hokejista stále jen trénuje a čeká na začátek kempu.

„Nečekal jsem, že se to bude vyvíjet tímto směrem, takže jsem celé léto prostě normálně trénoval. V tomhle ohledu je to pro mě léto jako každé jiné. Stejné jako to loňské nebo předloňské,“ vypráví Seguin. „Natrénováno mám fakt dobře,“ říká Seguin s tím, že naposledy byl v kontaktu s klubem a vedl s ním jednání o nové smlouvě v období draftu. To ale bylo v červnu a od té doby nic.

Seguin přitom patří mezi vyhlášené kanonýry, a to nejen v klubu, ale v celé lize. Od té doby, co byl roku 2010 draftován jako druhý v pořadí Bostonem a o tři roky později se připojil po výměně k Dallasu, se vypracoval v jednoho z nejobávanějších sniperů v celé NHL. O tom svědčí i jednoduchá statistika. Za posledních pět sezón nastřílel stejný počet branek jako Sidney Crosby (173), víc má za tohle období na kontě pouze Alexandr Ovečkin (236).

Ani tak ale Dallas na jednání se svým tahounem nikterak nespěchá. Ačkoliv spekulací kolem něj létá dost, nic konkrétního zatím Seguin na stole nemá. Jedno je ale jisté. Až na jednání dojde, bude si moci rodák z kanadského Bramptonu nárokovat pořádný balík. Inspirovat by se mohl třeba u Johna Tavarese, který letos podepsal na sedm let za 77 miliónů dolarů.

Prozatím však Seguinovi nezbývá nic jiného, než se soustředit na příští sezónu, tedy poslední rok, kdy je prozatím pod smlouvou Stars. Poslední dva ročníky se Dallasu nepovedly, ani se neprobojoval do play-off. A to by Seguin rád změnil. „Cíl od té doby, co jsem se připojil k Dallasu, máme pořád stejný, chceme se v play-off dostat co nejdál a nejlépe vyhrát,“ praví odhodlaně.

„Dallas se pro mě stal domovem, cítím se tu opravdu dobře. A rád bych s ním vyhrál, chci být úspěšný, chci zase hrát play-off. Myslím, že partu tady na to máme ideální,“ je Seguin ohledně budoucnosti mužstva pozitivní. Bude v něm ale ještě za rok figurovat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.