bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nedělní program odstartuje souboj Penguins s Rangers. St. Louis zaútočí na desátou výhru v řadě

17. února 2019, 18:15

Kamil Tkadlec

Poslední den týdne bude mít na programu celkem šest utkání, z nichž dvě se hrají v přijatelný čas pro evropského diváka. Už o půl sedmé odstartuje další hokejový večer Pittsburgh, který hostí New York Rangers. Další večerní duel, který začne v devět hodin, odehrají Wild a Blues.

18:30 Pittsburgh Penguins – New York Rangers

Tučňáci jdou do druhého zápasu ve dvou dnech po sobě a budou se snažit odčinit včerejší prohru 4:5 proti lídrovi Západní konference Calgary Flames. Tato prohra navíc znamenala ztrátu poslední divoké karty na Východě, kterou tak převzala Carolina. Pittsburgh všeobecně neprožívá zrovna nejlepší období, když za posledních čtrnáct mačů dokázal zvítězit pouze pětkrát. 

To naopak Rangers hrají momentálně celkem solidně a jejich bilance z předchozích 12 utkání čítá 7-4-1 a stále tak křísí naději na poslední postupovou příčku, od které je dělí deset bodů. Jezdci dokázali v pátek překvapivě uspět v Buffalu, když brali vysokou výhru 6:2. Týmy se v tomto ročníku už jedenkrát potkali a výhru 7:2 si tehdy připsal Pittsburgh.

21:00 Minnesota Wild – St.Louis Blues

I přes špatnou formu se Minnesota stále drží na druhé divoké kartě, ovšem dotírající Vancouver už ztrácí pouze jediný bod. Tým svazují především zranění důležitých opor, kterými jsou Mikko Koivu, Matt Dumba nebo Victor Rask a není tak divu, že prohráli sedm z posledních osmi utkání. Minnesotě navíc vůbec nefunguje defenzíva, která dovolila soupeřům alespoň čtyři branky v pěti z předchozích sedmi duelů. 

Dnešní zápas budou mít Wild o to těžší, když se podíváme na aktuální formu jejich soupeře, kterým je St. Louis. Blues si dokonce jdou už pro svou desátou výhru v řadě, která by mohla znamenat vyrovnání nejdelší série výher v klubové historií. Uvidíme však, jak na tom budou Blues se silami, neboť mají v nohách včerejší zápas v Coloradu, které přetlačili výhrou 3:0.

00:00 New Jersey Devils – Buffalo Sabres

Ďáblové mají dnes možnost vyhrát druhý zápas po sobě, což se jim naposledy podařilo více než před měsícem. V pátek se skvěle dokázali vrátit zpátky do zápasu v Minnesotě, kde prohrávali ve druhé třetině už 1:4. Nepříznivý stav ale dokázali otočit na svojí stranu a nakonec získali dva body za výhru v prodloužení 5:4. Do brány by se měl opět postavit Cory Schneider, který v pátečním zápasu utnul hrozivou sérií 21 porážek při jeho působení v brance.

Po dvou vynechaných zápasech se do sestavy Sabres vrací Casey Mittelstadt, jenž dnes trénoval ve druhé lajně. Buffalo, které ztrácí pět bodů na poslední postupovou příčku, dnes načne sérií tří utkání na hřištích soupeřů. Šavle se opírají především o výkony Jacka Eichela, který získal 12 bodů z předchozích 11 mačů.

00:00 Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers

Další duel, který začne přesně o půlnoci, bude znamenat odvetu včerejší bitvy mezi týmy Detroitu a Philadelphie. Rudá křídla si zaslouží absolutorium za jejich comeback, když dokázali v poslední třetině umazat čtyřgólové manko a dotáhli souboj do prodloužení za stavu 5:5. Za necelou minutu a půl hry v prodloužení ovšem zápas rozhodl Travis Konecny z Philadelphie a Detroit se tak musel spokojit pouze s jedním bodem. Na soupisce Red Wings se objeví i navrátilec z farmy Filip Hronek, jenž utvoří třetí obranný pár s Trevorem Daleym.

Na výborné výkony dnes budou chtít navázat Letci, kteří prohráli pouze ve dvou z posledních třinácti případů a proti Detroitu dokonce vyhráli všech šest předchozích vzájemných duelů. Flyers ztrácejí už pouze sedm bodů na druhou divokou kartu a i přes nepovedený začátek tak stále mohou pomýšlet na prodloužení sezony. Hranici deseti zápasů s alespoň jedním kanadským bodem dnes může překonat česká hvězda Jakub Voráček.

01:00 Florida Panthers – Montreal Canadiens

Panteři budou pokračovat v sérií sedmi domácích zápasů, která se dnes přehoupne do druhé půlky. Po prohrách s Tampou a Dallasem si tým z jihovýchodního pobřeží USA vyšlápl na silné Calgary, které předčil v prodloužení 3:2. Florida prohrála oba souboje s dnešním soupeřem v této sezoně, když pokaždé obdržela pět branek (3:5 a 1:5).

Tři prohry v řadě dnes potřebuje umazat Montreal, který zatím stále drží první divokou kartu na Východě se 69 body. Včera nedokázali Canadiens vstřelit ani jednu branku a po zásluze se tak museli sklonit před elitním celkem Východní konference Tampou Bay.  

03:00 Anaheim Ducks – Washington Capitals

Nedělní program uzavře souboj mezi Anaheimem a Washintonem. Kačeři neprožívají zrovna příjemné období. Několik hráčů, včetně českého mladíka Ondřeje Kašeho, je zraněných a nedávné špatné výkony přinesly změnu na hlavním trenérském postu. Nový kouč Bob Murray si sice připsal první výhru hned po příchodu, jenže hned další domácí zápas Ducks prohráli 0:3 s Bostonem. A právě střelecká impotence je to, co Anaheim trápí nejvíce. Pouhých pět branek v posledních šesti zápasech je toho důkazem. 

Capitals jsou sice na pěkné druhé příčce v Metropolitní divizi, jenže to je nemůže rozhodně uspokojovat. Devátý Pittsburgh totiž na ně ztrácí pouze čtyři body a Caps se navíc zrovna nacházejí na těžkém tripu po Západní konferenci. Naposledy ale dokázali až překvapivě jednoduše vyhrát 5:1 v San Jose, čímž si rozhodně zvedli sebevědomí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.