bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nehrajeme jako tým, jsme soubor individualit, zní z kabiny Flyers

1. dubna 2019, 14:30

Jiří Lacina

V roce 2010 urvali postup v úplně posledním kole. Se smyslem pro drama nechali dojít přímý souboj o play off s New York Rangers až do nájezdů, kde získali potřebný 88. bod. Jezdcům zůstal s 87 body v rukou Černý Petr a nepostupová devátá příčka. Co víc, Flyers si euforii ze závěru základní části přenesli i do play off, kde vyřadili New Jersey, Boston, Montreal a podlehli až ve finále Chicagu.

Letos jim podobná radost na poslední chvíli nehrozí. Svou šanci na prodloužení sezóny už ztratili. S ohledem na aktuální výsledky nic nenasvědčuje ani tomu, že by chtěli fanouškům zpříjemnit aspoň závěr základní části. Z posledních deseti utkání Letci sedm prohráli, naposledy v neděli 0:3 s Rangers.

Zvlášť rozčilený byl po hladké porážce obránce Robert Hagg. „Musíme držet při sobě, hrát svou hru a hlavně hrát jako tým. To se dneska nestalo,“ lamentoval čtyřiadvacetiletý Švéd. „Bylo tam moc ‚one man show‘, hrajeme na sebe. Je to frustrující. Před zápasem se bavíme o maličkostech, které je potřeba udělat, a pak jdeme a děláme úplný opak.“

„Máme všechny předpoklady, potřebujeme ale držet pohromadě a já si nemyslím, že to právě teď děláme,“ zlobil se obránce Philly, který je jedenáctý v NHL v rozdaných hitech (246) a čtrnáctý v zablokovaných střelách (149).

Trenér aspoň pochválil formaci Konecny – Patrick – Lindblom, kam přesunul Nolana Patricka, aby ho probudil. Dvacetiletý mladíček dal v posledních dvou desítkách duelů jediný gól. „Myslím, že to byl náš nejlepší útok,“ snažil se stále dočasný trenér Scott Gordon najít na hře svého mužstva aspoň nějaká pozitiva.

Loni dosáhli Letci na 98 bodů a fanouškům dopřáli aspoň jedno kolo pohárových bojů. S Pittsburghem vypadli v šesti zápasech. Letos mají tři zápasy před koncem o 16 bodů méně. Na nějaké hody už to přitom nevypadá, poslední tři soupeři Philadelphie jsou Dallas, St. Louis a Carolina; prostřední jistý, zbylí dva pravděpodobní účastníci play off.

„Jestli to takhle bude pokračovat, poslední týden bude děsný,“ bojí se server philly.com.

Aby byly závěrečné duely ještě peprnější, všechny tři poslední soupeře vedou bývalí hráči Letců. Dallas koučuje Jim Montgomery (v organizaci Flyers 1994-2000), St. Louis bývalý ostrý hoch Craig Berube (1986-91 a 1998-00) a Carolinu Rod Brind’Amour (1991-2000).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.