bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejdražší výměna. A opět Subban. Posadilo mě to na zadek, přiznal hráčův otec

23. června 2019, 11:20

Jiří Lacina

O výměně P.K. Subbana z Nashvillu do New Jersey jsme vás už informovali. Predátoři poslali hvězdného obránce do New Yorku výměnou za dva mladé beky a dvě volby v draftu. Podmínka zněla: Neponecháme si ni cent hráčova platu. Ten není malý. Smlouva uzavřená ještě v Montrealu garantuje Subbanovi devět miliónů ročního příjmu, stejně vysoká je stropová zátěž.

A právě o tu Predátorům šlo.

„Sbohem P.K. Vítej platová úlevo!“ glosuje výměnu nashvillský tisk.

Subban prostě uvolnil prostor jiným. O novém kontraktu bude jednat kapitán Roman Josi, jemuž končí smlouva na čtyři milióny ročně. Očekává se nárůst zhruba na Subbanovu úroveň, tedy asi na devět miliónů. Dál by generální manažer David Poile rád podepsal nějakou zajímavou posilu na trhu volných hráčů. Hovoří se třeba o Mattu Duchenovi.

„Museli jsme udělat obchodní rozhodnutí,“ komentoval svůj krok Poile. „S ohledem na záměr posílit naše útočné řady a rozvinout sílu obrany jsme cítili jako nezbytné uvolnit místo pod platovým stropem.“

Lucie, jedeme do Jersey!

O výměně charismatického zadáka se hovořilo prakticky od skončení sezóny. Stavitel Predators přiznal vážný zájem čtyř klubů, rozhovory s New Jersey prý vedl několik posledních týdnů. „Jsem nejlépe placený hráč v týmu, s tím přichází odpovědnost. Musím přijmout fakt, že jsme nevyhráli ani jedno kolo play off. Nedosáhli jsme toho, co jsme si zadali,“ řekl Subban v dubnu.

Upovídaný obránce se stěhuje po třech letech. V roce 2016 ho do Nashvillu vyměnil Montreal. Hned v první sezóně došel s novým týmem do finále Stanley Cupu, kde však Preds nestačili v šesti duelech na Pittsburgh. O rok později si zahráli dvě kola, letos pouze jedno. Subban vynechal v letošní základní části 19 zápasů. Smlouvu má ještě na tři sezóny, tedy do léta 2022.

Podle zámořských zdrojů věnujících se platovým stropům proběhly v ligové historii jen dvě výměny obránce s aspoň devítimiliónovým platem. Pokaždé šlo o Subbana. Druhým nejdražším měněným bekem byl v roce 2016 Shea Weber (7,857 mil.), jenž byl Subbanovou protihodnotou, putující tehdy směrem z Nashvillu do Montrealu.

Výměna některé lidi zaskočila. Hráčův otec Karl Subban napsal na twitter: „Byl jsem v šoku, když mi P.K. zavolal. Jako zemětřesení, posadilo mě to do židle.“

Třicetiletý rodák z Toronta je vítězem Norris Trophy pro nejlepšího obránce zkrácené sezóny 2012-13. Těsně po výměně umístil na internet video, kde ve svém stylu všechno náležitě okomentoval.

„Každému v Nashvillu, městu, státu Tennessee, všem v organizaci od kanceláří až po vlastníky, Davidu Poilovi, trenéru Peteru Lavioletteovi, chci poděkovat za jejich profesionální přístup v posledních třech letech. Za důvěru a příležitost, kterou mi dali,“ řekl za zvuku psího štěkotu v pozadí zahrady.

„Dostali jsme se blízko cíle, ale nedosáhli jsme ho. Bolí to. Děkuji také všem spoluhráčům, že mě přivítali s otevřenou náručí. Teď je čas pohnout se vpřed. Jsem Ďáblem! Fanoušci Devils, jste připraveni na Subbanátora? Protože já připravený jsem!“

Na konci videa se otočí na svého psa a zvolá: „Lucie, jedeme do Jersey!“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.