bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejen Pastrňák. Z tréninků v NHL odpadli už čtyři čeští hokejisté

19. července 2020, 13:27

Martin Voltr

Není to pro české příznivce moc pěkný pohled... Rovnou čtyři útočníci totiž museli vynechat sobotní tréninky na přípravných kempech týmů před dohráním zbytku sezony NHL.

K Davidu Pastrňákovi a Ondřeji Kašemu se přidal třetí český forvard ve službách Bostonu David Krejčí. V přípravě Philadelphie zase absentoval Jakub Voráček. U všech je důvod (oficiálně) stejný – podle univerzální formulky, kterou si NHL dohodla s hráčskou asociací, nejsou zdravotně způsobilí k účasti.

Voráček podle všeho vypadl ze sestavy pro modelové utkání až na poslední chvíli. Flyers ho ještě během dne měli uvedeného na plánované soupisce. Příliš reálná se tak nezdá možnost zmíněná některými médii, že by mu pouze klub dopřál oddech po náročném programu z předchozích dnů.

Situace okolo kempu Bruins je ještě podivnější. V sobotu totiž na ledě scházelo dokonce devět hráčů! Naopak švédský útočník Joakim Nordström už se zapojil zpět do tréninkového procesu.

Pouze u Davida Pastrňáka je znám přesný důvod jeho absence. Nejlepší střelec základní části NHL přišel v nedávné době do kontaktu s osobou nakaženou koronavirem a musí zůstat v karanténě. Sám byl ale testován negativně, jak uvedl jeho agent J.P. Barry.

„Jsou to pro nás nepříjemné zprávy, chceme mít Pastu i další kluky na ledě. Všichni ale bereme aktuální situaci vážně a víme, jak se musíme chovat, abychom to zvládli – nosit roušky a dávat na sebe pozor. Těšíme se, až se k nám kluci vrátí,“ řekl novinářům prostřednictvím videohovoru obránce Charlie McAvoy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.