bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejhezčí gól letošního play-off? Filip Forsberg vyrovnal rekord ve velkém stylu

14. dubna 2018, 14:10

Marek Galata

Nashville Predators v úvodním utkání prvního kola play-off porazili Colorado Avalanche 5:2 a udělali prvotní krůček k zisku Stanley Cupu. Přesto se na webových stránkách mužstva z Tennessee objevil mírný povzdech. Autorovi jednoho z článků přišlo líto, že nejhezčí gól letošních vyřazovacích bojů už má za sebou. Řeč byla o čtvrtém zásahu Preds, který vsítil po úchvatné kličkované Filip Forsberg. Ten se touto brankou vyšvihl na první místo historické tabulky klubového bodování ve vyřazovacích bojích, kde doplnil dosavadní lídry Davida Legwanda a Sheu Webera.

Ten gól se vyplatí sledovat znovu a znovu. Filip Forsberg najel ve velké rychlosti do útočného pásma, dvěma kličkami obešel bývalého spoluhráče Samuela Girarda a překonal gólmana Colorada Jonathana Berniera.

Byl to přitom již druhý gól šikovného Švéda v tomto zápase. Právě svými zásahy, vměstnanými do šesti minut v rámci třetí třetiny, rozhodl do té doby remízové utkání a po zásluze byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu. Pochvalu pak sklidil i od svých spoluhráčů.

Zatímco Pekka Rinne mluvil o tom, že podobné kousky u Forsberga vidí při každém tréninku, střelec posledního gólu domácích Colton Sissons obdivoval především to, že Forsberg akci provedl ve vypjatém utkání vyřazovací fáze sezony.

„Filip předvádí neskutečné věci po celou dobu, co je tu,“ řekl Sissons. „Avšak udělat něco takového dnes, v intenzivním zápase play-off, to je opravdu neuvěřitelné.“ 

Mladý rekordman

Forsberga však po utkání nejvíce těšil fakt, že po ne úplně přesvědčivých dvou třetinách jeho tým dokázal zapnout a strhnout vítězství na svou stranu.

„Před úvodním utkáním vždy panuje lehká nervozita,“ vyprávěl v kabině reportérům. „Pokud nejste nervózní, tak nejste správně připravení na play-off. Jsem rád, že jsme se do toho utkání nakonec dostali.“

Bonusem za skvělý výkon pak bylo pro Forsberga dotáhnutí dvou nejvýraznějších hráčů historie klubu. Právě ona výstavní branka znamenala jeho osmadvacátý bod, který během play-off zapsal v dresu Predators. Zařadil se tak vedle Davida Legwanda a Shey Webera na první místo v historickém klubovém bodování v rámci bojů o Stanley Cup. Na dosažení této mety mu stačilo 43 utkání, což je ze zmíněné vedoucí trojice nejméně.

Když vezmeme v potaz, že Forsbergovi je teprve třiadvacet let, může se na čele již brzy osamostatnit a laťku díky svým schopnostem posunout o hodně výš. První šanci k tomu dostane již dnes večer – úvodní vhazování druhého utkání série mezi Nashvillem a Coloradem je naplánováno na devátou hodinu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.