bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejikoničtější dresy v historii NHL? Hrdě je nosí hráči Chicaga

3. ledna 2018, 10:30

Petr Sumbal

Oficiální server NHL.com nedávno vytvořil anketu, ve které mohli v minulých pěti týdnech fanoušci hlasovat o nejlepších dresech, které se v celé stoleté historii NHL objevily. Hlasování už zná svého vítěze, staly se jimi současné dresy Chicaga Blackhawks.

V první pětce doplnily Chicago dresy, které už v současné době v NHL neuvidíte. Na druhém až pátém místě skončily uniformy nošené hráči Hartfordu Whalers (1979-1992), Anaheimu Mighty Ducks (1993-2006), Quebeku Nordiques (1979-1995) a Minnesoty North Stars (1978-1981). Naopak dresy Chicaga se stále líbí, zůstaly prakticky nezměněny od roku 1959.

„Když si seřadíte dresy všech týmů NHL, ty Chicaga jasně vyniknou,“ myslí si Tony Esposito, člen síně slávy a patnáct sezon strážce brankoviště Blackhawks. „Nevím ale přesně proč. Že by kvůli barvě? Nebo velké hlavně indiána ve znaku? Ten dres je čistý, precizní a není vůbec chaotický. Asi proto se mi tak líbí. Je to tou jeho jednoduchostí. Červená barva je krásně jasná a myslím, že i díky ní dres dobře vynikne.“

Své si k dresu, který hrdě nosí i s přišitým kapitánským céčkem, řekl také Jonathan Toews: „Myslím, že každý si hned všimne toho loga, které je bráno jako klasické a zároveň i nadčasové. Hodně to má taky dělat s tím, že patří Blackhawks do Original Six. Pro mě je speciální, že můžu hrát ve městě, jako je Chicago. Má skvělou historii, hráli tu úžasní hráči, vyhrávaly se tu Stanley Cupy. K tomu si ještě přidejte fakt, že mají dresy stále svůj tradiční vzhled. Vždy když jej mám na sobě, je to pro mě vzrušující pocit.“

Dres Chicaga je nejen nejhezčí, chcete-li nejikoničtější ve stoleté historii NHL. Také je opředen velkými úspěchy. V současném vzhledu zvedli hráči Blackhawks už čtyřikrát nad hlavu Stanley Cup, naposledy v roce 2015.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.