bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší dvojice hráčů v NHL, které mají za úkol zisk Stanley Cupu

8. července 2017, 16:30

Michal Janoštík

Chicago Blackhawks a Pittsburgh Penguins mají oba jednu z nejlepších dvojic v NHL. Oba týmy od sezóny 2008-09 navíc dosáhly dohromady na šest Stanley Cupů. Samozřejmě to není pouze o dvojicích Kane – Toews či Crosby – Malkin. Kdyby nebylo dalších hráčů jako Keith, Hossa, Letang, Kessel a tak dále a tak dále, úspěch by jen těžko přicházel. Ovšem to, že celky takové dvojice mají, jim hodně pomáhá.

Minulou sezónu pozvedli Edmonton Oilers Connor McDavid s Leonem Draisaitlem. McDavid zaznamenal 100 bodů a Draisaitl 77. I oni se tak dostali mezi nejlepší dvojice. McDavid navíc nedávno podepsal smlouvu na 100 milionů dolarů.

Mít elitní, bodující dvojice je tedy na první pohled velmi důležité. V zámoří vydala nejen televizní společnost ESPN výčet pěti nejlepších. Souhlasíte s nimi? 

1. Sidney Crosby a Jevgenij Malkin, Pittsburgh Penguins

Crosby s Malkinem dohromady zabírají z platového stropu 18,2 milionů dolarů ročně. Tyto smlouvy je uvazují ke společnému hraní až do sezóny 2021-22, kdy končí kontrakt Malkinovi. Vyhráli spolu poslední dva Stanley Cupy, na zápas mají průměr více než bodu a jsou jedinou dvojicí, která spolu odehrála každou sezónu více než 60 zápasů, a zaznamenala průměrně více než bod na zápas.

Malkinovi bude v příští sezóně 31, Crosbymu 30, oba tak mají před sebou ještě mnoho let, ve kterých může přijít ještě několik Stanley Cupů. Podaří se to této bezesporu neuvěřitelné dvojici?

2. Leon Draisaitl a Connor McDavid, Edmonton Oilers

Až podepíše Draisaitl smlouvu, mohla by se tato dvojice stát nejlépe placenou v NHL. To by sice mohlo trochu snížit jejich hodnotu, ale ne potenciál na výhru Stanley Cupu v dalších sezónách.

McDavidovi je 20 let, Draisaitl je o rok starší. 177 bodů za sezónu je navíc něco parádního, dohromady mají dokonce i více než Crosby s Malkinem. Jejich důležitost je tak pro Edmonton klíčová.

„McDavid je pravděpodobně nejrychlejší hráč v NHL při bruslení s pukem. To je to, proč je tak nebezpečný, jeho rychlost je úchvatná,“ řekl jeden ze skautů Východní konference. ,,Draisaitl je velký a silný. Má obrovský talent a je velmi dobrým parťákem pro McDavida.“

3. Steven Stamkos a Nikita Kučerov nebo Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

Stamkos byl na cestě k 90 bodem, když jeho sezónu v listopadu ukončilo zranění kolena. Kučerov zakončil ročník 2016-17 s 85 body v 74 zápasech a jeho 1,15 bodů na zápas jej zařadilo hned za McDavida, Crosbyho a Malkina.

Stamkos má pouze 27 let, ročně bere 8,5 milionů dolarů. A to až do sezóny 2023-24. Kučerov, kterému je 24, má roční plat 4,67 milionů dolarů, ovšem pouze do sezóny 2018-19.

„Myslím si, že největší přednost Stamkose, je jeho střela,“ řekl jeden ze skautů. „Kučerov je neuvěřitelně šikovný. Je velký, silný a umí vytvořit parádní akce, stejně jako ještě hezčí góly.“

Nemělo by se však zapomenout ani na Hedmana, který v minulé sezóně posbíral 72 bodů a na ledě strávil průměrně 24 minut a 30 sekund. Je pravděpodobně jedním z nejkomplexnějších obránců v celé NHL. Smlouvu má na dalších osm sezón s platem 7,87 milionů dolarů na rok. Jeden ze skautů o něm řekl, že je jako Zdeno Chara, to samo o sobě je obrovská pocta.

Tato trojice spolu již byla ve finále Stanley Cupu. Když se Stamkos vrátí a bude zdravý, určitě ještě nějaké přijde.

4. Jonathan Toews a Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Jestřábi v posledních dvou letech vždy vypadli v prvním kole play-off. Kvůli tomu je Jonathan Toews s Patrickem Kanem až na čtvrté pozici. Navíc Toews se v minulé sezóně trochu trápil. Jeho 0,29 gólů na zápas bylo nejméně v celé jeho kariéře.

Kane má od sezóny 2009-10 vždy průměr vyšší než bod na zápas, kromě výjimky v sezóně 2011-12. Oba mají identické smlouvy na osm let ve výš 84 milionů dolarů. Společně tak zabírají pod platovým stropem každou sezónu 21 milionů dolarů. A to je docela dost.

Kane s Toewsem však získali již ve svých 29 letech tři Stanley Cupy. Jejich potenciál navíc slibuje šanci na ještě další úspěchy. Přestože většinu publicity má tato dvojice, Chicago má i jiné trumfy. Například Keitha, který ve skoro 34 letech, zůstává stále velmi platným článkem svého klubu.

5. Roman Josi a Ryan Ellis nebo P.K. Subban a Mattias Ekholm, Nashville Predators

Subban s Ekholmem utvořili perfektní dvojku, která se parádně doplňuje. Ekholm svou silnou defenzivní hrou umožňuje Subbanovi toulat se v útočném pásmu a snažit se vytvářet šance. Subban v minulém ročníku zapsal 40 bodů v 66 zápasech s průměrným časem na ledě 24:24. Ekholm byl v držení puku pozitivním hráčem a to i přes to, že pravidelně nastupoval proti těm nejlepším formacím.

Oba se tak skvěle doplňovali a i velké porce času na ledě stále zlepšovaly jejich souhru.

Ellis zvládl dát v základní části šestnáct gólů, byl tak pátý nejlepší obránce celkově. Josi měl na zápas 0,68 bodů na zápas, šestý mezi obránci.

„Myslím si, že Elisova střela a jeho přehled na hřišti z něj dělají ofenzivní pilíř,“ řekl jeden ze skautů. „Není největší, ale je nesmírně chytrý na obou stranách hřiště. Ví, jak získat výhodu při hře jeden na jednoho, či u mantinelu. Josi je perfektní bruslař, když má den, může zavézt puk do třetiny v devíti z deseti pokusů.“

Není pochyb o tom, že tyto dvojice byly pro Nashville v minulém ročníku stěžejní. Právě díky nim se Predators dostali až do finále. Všem čtyřem je navíc pod 28 let a dohromady pobírají 19,25 milionů dolarů na rok. To je v průměru 4,81 milionů dolarů ročně. S Nashville se bude muset počítat, obrana je v tomto městě naprosto prvotřídní.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.