bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší hráč v historii Nashvillu řekl sbohem. Legwand končí

24. prosince 2016, 11:00

David Jahoda

Ve čtvrtek ohlásil konec aktivní hráčské kariéry hokejista, jenž by se dal označit za prvního potomka organizace Nashville Predators, a který následně vyrostl v doposud největší osobnost v historii klubu. Útočník David Legwand dal v 36 hokeji sbohem. Kromě Nashvillu si zahrál také za Detroit, Ottawu a Buffalo.

David Legwand jednou pro vždy zůstane tučným písmem zapsán v historii Predátorů z Nashvillu. Byl totiž u všeho podstatného, čeho klub od svého vstupu do ligy v roce 1998 stihl. V témže roce se stal vůbec prvním draftovaným hráčem Nashvillu, Predators si jej vybrali jako celkovou dvojku draftu.

Byl také u prvního postupu Nashvillu do play off v sezoně 2003/04 a u první vítězné série ve vyřazovací části v roce 2011. Také se stal prvním hráčem v NHL, který proměnil trestné střílení v prodloužení, povedlo se mu to v sezoně 2000/01 proti NY Rangers.

Během 16 ročníků v NHL stihl odehrát celkem 1136 zápasů během základní části, v nichž nastřádal celkem 618 bodů za 228 gólů a 390 přihrávek. Ve vyřazovací části odehrál 55 duelů se zápisem 28 bodů (13+15). V dresu Predátorů sehrál dohromady 14 sezon, zaznamenal 566 bodů (210+356) v 956 utkáních (vše základní část). Také celkem v 41 případech rozhodl o výhře Preds. Ve všech těchto ohledech je nejlepším v historii Predators

S týmem, který jej do NHL draftoval, se David Legwand rozloučil před koncem sezony 2013/14, kdy byl před přestupovým deadlinem poslán do rodného Detroitu. Další ročník odehrál za Ottawu, minulou sezonu hájil barvy Buffala, které se tak stalo posledním působištěm v Legwandově kariéře. Nikdo další o jeho služby zájem neprojevil, proto se rozhodl jednu velkou životní kapitolu uzavřít. 

„Byla to skvělá jízda! Zahrát si téměř v tisíci zápasech za tým, který mě draftoval, vidět tu, jak se hra rozvíjí, splnit si sen obléct dres Red Wings z mého rodného města, zažít pozitivní atmosféru během působení v hlavním městě Kanady Ottawě a to vše ukončit sezonou s talentovanými hráči v týmu Buffala Sabres,“ ohlížel se za svou kariérou skrze prohlášení na stránkách Hráčské asociace NHL David Legwand.

Mezi těmi, kteří Legwandovi poblahopřáli k dlouhé kariéře v NHL byl i muž, který byl u toho, když šestatřicetiletý Američan překročil práh nejlepší hokejové ligy světa. Generální manažer Nashvillu David Poile. „Gratuluji Davidovi, jako úplně první volbě v draftu v historii klubu, k 16 sezonám v NHL a přeji mu a jeho rodině hodně štěstí během hokejového důchodu,“ prohlásil David Poile.

Šikovný centr, který uměl týmu zdatně pomoci na obou koncích kluziště, a jenž minulý ročník zakončil 14 body (5+9) v 79 zápasech za Buffalo, ale od hokeje nadobro neutíká. Už od loňské sezony společně s bývalým obráncem NHL Derianem Hatcherem vlastní tým Sarnia Sting v OHL, kde ještě v minulé sezoně hrál i český útočník Pavel Zacha. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.