bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší náhradníci? Letos jim kraluje Hutton

5. února 2018, 14:27

Lukáš Podleśny

Většinu zápasů sledují jen ze střídačky. Do brány se dostanou často jen v případě únavy, špatné formy či zranění jedničky. I letos je však mezi nimi několik borců, kteří se představují ve skvělém světle a svým brankářským kolegům v týmech se tlačí na záda. Zde je výběr pěti nejlepších náhradních brankářů letošní sezóny.

Carter Hutton, St. Louis Blues

Dvaatřicetiletý kanadský gólman byl před začátkem sezóny jednoznačnou dvojkou a měl krýt záda spolehlivému Allenovi. Jenže tomu se nevedlo podle představ a od lednové prohry 4:7 s Floridou dostává přednost právě Carter Hutton. Gólman St. Louis tak dosud odehrál již 23 zápasů, po kterých má fantastickou úspěšnost 94,3 %. Navíc počet inkasovaných branek na zápas je u Huttona na hodnotě 1,61. Z gólmanů, kteří odchytali aspoň 15 zápasů je tak Hutton v těchto statistikách jednoznačným králem.

Darcy Kuemper, Los Angeles Kings

Velkým překvapením letošní sezóny jsou výkony Darcyho Kuempera. Při slabší formě celého týmu a také především Jonathana Quicka dostává Kuemper čím dál více prostoru. Sedm lednových proher bylo pro kouče Kings signálem ke změně v brankovišti a sedmadvacetiletý gólman se odvděčuje tím nejlepším způsobem. Od Calgary dostal jeden gól a Dallas vynuloval. Pak dostal znovu šanci Quick, nicméně prohra 0:5 do brány vrátila Kuempera. A světe div se, přišlo vítězství 6:0! Z posledních dvou odchytaných utkání má tedy Kuemper dvě nuly a i díky tomu je v úspěšnosti i počtu obdržených branek na zápas hned za zmiňovaným Huttonem.

Anton Chudobin, Boston Bruins

Zkušený gólman letos těží především z výtečné formy dobře hrajících Bruins. Na druhou stranu, statistiky si vypracoval hlavně svým přičiněním. V osmnácti zápasech si Chudobin udržel průměr 2,36 gólů na zápas a úspěšnost přes 92 %. K tomu přidal jednu vychytanou nulu a ve spolupráci s Raskem tak v Bostonu vytváří gólmanskou dvojici, kterou se nemůže chlubit žádný z týmů NHL. Pro srovnání s předchozími sezónami, ve třech po sobě jdoucích ročnících se Chudobin jen minimálně dostal nad hranici 90 % úspěšnosti.

Aaron Dell, San Jose Sharks

V tomto žebříčku se nemůže zapomenout na značně nedoceněného Aarona Della. V první sezóně mezi Žraloky chytal jen ve dvanácti utkáních, loni zaznamenal 20 startů, ale letos už tuto metu o tři zápasy překonal. Navíc se Dellovi podařilo navázat na skvělý minulý ročník, jenž zakončil s úspěšností 93,1 % a průměrnými dvěma inkasovanými brankami na zápas. Oproti očekávané jedničce Martinu Jonesovi má Dell letos vzhledem k odchytaným zápasům také lepší poměr na vítězstvích týmu. Sharks totiž dovedl již ke třinácti triumfům. To je sice o dva méně než Jones, avšak ten chytal už ve 34 zápasech. 

Ryan Miller, Anaheim Ducks

Po nepříliš vydařených sezónách s Vancouverem se americký gólman rozhodl pro změnu, která mu jen a jen prospívá. V Anaheimu se sedmatřicetiletý Miller zatím dostal do 17 zápasů. Zvítězil sice zatím jen v šesti, ale překvapivě si drží výbornou úspěšnost 92,2 %. Z brankářských náhradníků tak zaujímá čtvrtou pozici. Navíc Miller v průměru inkasuje 2,4 gólu na zápas, čímž předčí i jedničku Kačerů, Johna Gibsona. Lepší než Gibson je pak i v počtu vychytaných nul.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.