bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší útočné formace dosavadního průběhu playoff

24. dubna 2017, 12:45

Josef Potůček

Tvorba soupisky je zvláště v playoff alfou a omegou úspěchu. Když se mezi sebou utkávají dva týmy znovu a znovu, vznikají trendy. V prvním kole byla ona správná chemie složení řady formací rozhodující.

Filip Forsberg - Ryan Johansen - Viktor Arvidsson (Nashville Predators)

První útok nashvillských Predátorů byl v sérii proti Chicagu jednoduše skvělý. Právě zejména jeho zásluhou vypadl jeden z favoritů na zisk Stanley Cupu tak brzy.

Při hře se stejným počtem hráčů na ledě vstřelila lajna Forsberg - Johansen - Arvidsson pět branek, přičemž ani jednou neinkasovala. Ve statistice Corsi byla v tomto ohledu vůbec nejlepší.

Jeden z nashvillských skautů je výstižně charakterizuje: „Když máte v jedné chvíli na ledě tak tvrdě pracujícího hráče (Arvidsson), centra, který dokáže udržet puk na hokejce dlouhé minuty (Johansen) a jednoho z nejtalentovanějších forvardů současnosti (Forsberg), soupeř se musí mít opravdu na pozoru.

Zach Hyman - Auston Matthews - William Nylander (Toronto Maple Leafs)

Potenciál slovutného klubu demonstroval útok jedničky loňského draftu. Navzdory konečné porážce s Washingtonem se v Torontu blýská na lepší časy, o tom už není pochybu.

„Sebrat kotouč Matthewsovi je skoro nemožné,“ říká reportér serveru ESPN Craig Custance. „A ti dva (Hyman a Nylander) jsou tak chytří a šikovní, že se navzájem báječně doplňují.

Bryan Rust - Jevgenij Malkin - Phil Kessel (Pittsburgh Penguins)

Phil Kessel se již tradičně stává v playoff rozdílovým hráčem. Je rychlý, má jednu z nejlepších střel v lize a ve vyřazovacích bojích jeho výkonnost graduje. V sérii s Columbusem vynikal po boku uzdraveného Malkina a pracovitého Bryana Rusta.

„Je to paráda mít vedle sebe hráče, který dokáže vypálit tak rychle a tvrdě,“ hodnotí Kessela Sidney Crosby.

Max Pacioretty - Phillip Danault - Alexander Radulov (Montreal Canadiens)

Radulov a spol. byli pro brankáře Rangers Henrika Lundqvista velkou hrozbou.

Výše zmíněný sloupkař ESPN Custance na jejich adresu řekl: „Hodně dynamická trojka. Danault vybojuje puk, Radulov jej zaveze do útočného pásma a Pacioretty zakončuje. Tak to často praktikovali.“

Na newyorské Jezdce však ani jejich přičinlivost nakonec nestačila.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.