bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejlepší výkon v nejdůležitějším zápase! Canadiens bojují jako o život

3. dubna 2019, 11:30

Jiří Lacina

Malá radost. Zatím jen docela malinká, nic negarantující. Každopádně je to naděje. Po loňském výpadku by Canadiens znovu rádi do play off. Boj o sedmou a osmou postupovou příčku už se omezil prakticky jen na ně, Carolinu a Columbus, ačkoli teoreticky se ještě může zapojit Pittsburgh, jehož náskok na šestém místě není velký.

V pátek padl Montreal v přímém souboji s Columbusem vysoko 2:6 a s kanadským týmem to nevypadalo dobře. V úterý pomohl Habs Boston, který smáznul Modré Kabáty 6:2, a Montreal dokázal nemožné. V důležité bitvě porazil Tampu Bay 4:2. Kanadská média jsou o vytržení!

„V nejdůležitějším zápase sezóny, předvedli Canadiens nejlepší výkon!“ rozplývají se novináři. Tampa, to je stroj na výhry. Šedesát triumfů dokázali Lightning letos nasbírat jako teprve třetí tým v historii NHL. Tohle byla v samém závěru sezóny jejich teprve šestnáctá porážka po základní hrací době.

„V téhle formě můžeme porazit každého, všechny aspekty hry byly vynikající!“ zní z Montrealu.

Bell Centre hučel jako včelí úl. Po vlastním gólu Maxe Domiho prohrávali domácí 0:1, pak 1:2, pokaždé se ale dokázali sebrat a vyrovnali. Když ve třetí třetině dorazil vzduchem plachtící kotouč do sítě Arturri Lehkonen, 21 302 lidí v hale vybuchlo nadšením. V 51. minutě pak přišla Domiho pojistka na 4:2. Habs to nevzdali, po celých šedesát minut silnějšího soupeře statečně svírali.

„Neuvěřitelné! V zápase takové důležitosti nemůžete chtít víc,“ jásal televizní analytik TSN, jinak bývalý hráč Montrealu, Mike Johnson. Úleva byla zřetelná i v kabině. „Dobře nám jely nohy. Tlačili jsme je celých šedesát minut. Proto jsme si zasloužili vyhrát,“ řekl Lehkonen, jehož gól přezkoumával videorozhodčí, nic závadného ale neviděl.

Byl to zápas play off

Osmadvacetiletý farmář Eddie Pasquale se ve svém druhém utkání v NHL v bráně Tampy doslova stavěl na hlavu. Podal solidní výkon, úspěšnost zákroků 91,1 hovoří za vše. Těch střel ale bylo moc. 41 jich zastavil, čtyři prošly. Pro srovnání, Carey Price čelil na druhé straně 24 pokusům. Steven Stamkos a Nikita Kučerov měli po jedné střele mezi tyče.

Za vyzdvihnutí stojí disciplinovanost hráčů Montrealu. V posledních dvou duelech proti Winnipegu a Tampě nedali soupeřům ani jednu přesilovku! V sobotu s Jets nešel na trestnou lavici žádný hráč Habs, v úterý s Lightning byl tři minuty před koncem vykázán Tomáš Tatar, vzal s sebou ale krajana Erika Černáka z Tampy Bay. Situace tedy neznamenala oslabení.

„Dnes večer to byl zápas play off,“ řekl Claude Julien na tiskové konferenci. „Skvělý výkon, hodně emocí. Vím, že včera hráli proti Ottawě, ale oni jsou tak dobří, že to nic neznamenalo. Je to tak šikovný tým, že nemůžete polevit. Můj vzkaz hráčům byl, aby se nestresovali a neupínali ke konečnému výsledku. Soustředit jsme se museli na věci, které ke konečnému výsledky vedly.“

Situace na východě zůstává stále velmi těsná. Sedmá Carolina má 95 bodů, Columbus a Montreal shodně 94 bodů. Při rovnosti bodů rozhoduje vyšší počet vítězství po odečtení výher v samostatných nájezdech. Montreal jich má v tuto chvíli 41, Columbus 44. Canadiens čeká na závěr těžký duel ve Washingtonu a derby doma s Torontem. Blue Jackets zakončí sezónu venku, na Manhattanu s Rangers a pak v Ottawě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.