bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nelituju, rok na farmě mi hodně dal, hlásí Šimek. Chce zabojovat o NHL

15. června 2018, 16:00

Adam Bagar

Kvůli otřesu mozku z posledního zápasu sezony přišel o světový šampionát v Dánsku, ale jinak mohl být exliberecký zadák Radim Šimek s uplynulou sezonou spokojený. Navzdory tomu, že zatím nenakoukl do slavné NHL a na farmě zpočátku musel dokazovat, že na zámořskou soutěž má.

Před odchodem do zámoří platil za elitního extraligového obránce, v Liberci dostával spoustu prostoru, chodil na přesilovky, jenže najednou bylo všechno jinak. "Když jsem tam přišel, hrál jsem dvanáct minut za zápas, na přesilovku jsem se nedostal, na oslabení jen občas. Tohle pro mě bylo hodně těžké, člověk tam začíná od začátku a musí jim dokázat, že na to má," líčí Radim Šimek v rozhovoru na klubovém webu Bílých Tygrů.

Od ledna jsem dostával větší prostor, začali mi víc věřit

V dresu San Jose Barracuda nakonec sehrál 71 zápasů a zapsal na zadáka solidních 27 bodů (7+20). "Nedali mi nic zadarmo, ale od ledna jsem dostával větší prostor, začali mi věřit. Když se za tou sezonou ohlédnu, hodnotím ji pozitivně, i když jsem si v prvním týmu nezahrál jediný zápas," pokračuje pětadvacetiletý bek, který v sezoně nenašel moment, kdy by ucítil šanci, že by si mohl v nejlepší hokejové lize na světě zahrát.

"V San Jose bylo docela dost obránců a ani jeden, ne že bych to někomu přál, se dlouhodobě nezranil, takže jsem zůstal celou sezonu na farmě. Ale ten rok mi hodně dal, nelituju toho," ví Šimek. V San Jose s ním byli spokojeni, spolupráce bude pokračovat. "Po sezoně mi nabídli dvouletou smlouvu, kterou jsem přijal, protože ještě chci o NHL zabojovat," hlásí odhodlaně muž, který se organizaci Sharks upsal do roku 2020.

Bude mít v příštím ročníku větší šanci dostat se do NHL? "Uvidíme, je to o detailech. Jednomu obránci teď skončila smlouva, tak se uvidí, jestli mu nabídnou novou. Pak nějaké beky můžou ze smlouvy vyplatit. Samozřejmě udělám všechno proto, abych si v prvním týmu alespoň pár zápasů zahrál," prozrazuje Šimek. Ten se v letech 2016 a 2017 představil na MS v ruské Moskvě a francouzské Paříži, ale letos v Kodani chyběl.

"Už jsme byli s trenéry domluveni, že pojedu, už jsem měl dokonce zabaleno. Bohužel jsem v posledním zápase dostal tři hity, ze kterých vznikl lehký otřes mozku. Snažil jsem se z toho dostat, ale bohužel se léčba protáhla, takže jsem nakonec do Dánska nejel," objasňuje Šimek. Ten si teď užívá volna. "S přítelkyní jsme rádi, že jsme doma, i když jsme si těch devět měsíců v Americe užili a na další dva roky se těšíme," hlásí.

Uživit se tam není lehké, na farmě zase tolik nevyděláte

"Život v Kalifornii je hezký a je tam teplo, od února jsme se váleli u bazénu, takže tohle bylo super. Ale uživit se tam není vůbec lehké, hokejista na farmě si tam zase tolik peněz nevydělá a je tam všechno drahé. Člověk se musí koukat na to, co kupuje, a nemůže moc rozhazovat," prozrazuje Šimek, který trošku bojoval s angličtinou. "Abych řekl pravdu, tak není zrovna mojí doménou, ale učím se," uzavírá s úsměvem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.