bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nemohu se dočkat, až Shea Weber nastoupí za Montreal, říká Galchenyuk

30. srpna 2016, 12:00

Martin Schwarz

Vzpomínáte? Montreal Canadiens začali sezónu 2015-2016 naprosto dominantně a nakonec stejně do play-off nenakoukli. To se má změnit, organizace během léta provedla jeden z nejatraktivnějších přestupů, dostala pod svá křídla beka Sheu Webera. A také rázného Rusa Alexandera Radulova. Sílu dvou zmíněných si uvědomuje i montrealský centr Alex Galchenyuk, který na serveru nhl.com prohodil pár slov o nových spoluhráčích a o tom, že je třeba myslet optimisticky.

Dvaadvacetiletý útočník má za sebou statisticky nejlepší sezónu v NHL, nastoupil do všech utkání základní části a nasbíral dohromady šestapadesát bodů za třicet branek a šestadvacet nahrávek, což stačilo na druhou příčku v týmové produktivitě. Nejen Alex Galchenyuk nicméně tuší, kde Habs tlačila bota. Montreal potřebuje střílet více gólů, proto na pomoc přivolal ruského bohatýra s horší pověstí a především Sheu Webera, ofenzivně laděného zadáka.

„Proti Predators jsme nehráli moc často, jen dvakrát za sezónu. Ale pamatuji si, že když náš celek proti Nashvillu nastoupil naposledy, Shea mě přišpendlil na mantinel a ještě tři dny poté mi brněly nohy,“ vypráví trojka draftu z roku 2012. Od podzimu obleče urostlý bek stejný trikot jako Galchenyuk, tuhle skutečnost mladík navýsost oceňuje. „Věřte, že není legrace blokovat jeho střely. Když se zamyslím, pokud bych měl vybrat hokejistu, proti kterému je nejtěžší hrát, u mě by byl v pořadníku úplně první,“ nepochybuje rodák z Milwaukee. 

Novináři spekulovali (a vlastně stále spekulují), zda Weber přinese Canadiens více ovoce než odcházející P. K. Subban. Pro bývalého obránce Predátorů každopádně hovoří čísla z předešlých ročníků, v tom minulém poslal dvacetkrát puk do sítě. „Nemohu se dočkat, až Shea nestoupí v našem týmu. Kromě parádní obranné práce vlastní i ofenzivní schopnosti, takovou akvizici přesně potřebujeme. Každý mluví o forvardech, ale dnes se bez útočně laděného beka těžko obejdete,“ pokračoval Galchenyuk.

Ročník narození 1994 zůstává plný optimismu i při debatě na téma Alexander Radulov. Právě ruský hříšník může být z těch, kdo zvednou týmovou produktivitu. „Máme spoustu šikovných hráčů, avšak Alexova rychlost a konkurenceschopnost, ta je výjimečná a obdivuji ji,“ vysekl Američan poklonu zkušenějšímu spoluhráči. „Hraje s neskutečným zápalem a vášní, jsem nadšený, že jej máme na soupisce,“ dodává.

Byť Montreal očekává bodové příspěvky i od Galchenyuka samotného, po úspěšné předchozí sezóně přijme novou výzvu – udržet produktivitu dostatečně vysoko. „Je pro mě super vědět, že mohu být dobrým ofenzivním hokejistou. Zamrzelo, že jsme nehráli play-off, ale po osobní stránce mám radost, třiceti vstřelených gólů si vážím,“ míní klubová naděje. Zároveň doplňuje, že i on sám na sebe klade vysoké nároky a touží po ještě lepších výkonech než doposud. 

Jak navíc utrousil pro oficiální stránky soutěže, při letním tréninku se cítí skvěle, silněji a připraven vítězit. Canadiens potom chyběli v play-off vůbec poprvé od doby, kdy za ně muž s číslem 27 na zádech naskakuje. „Toužím vyhrávat především pro fanoušky. Nikdy jsem nebyl tak natěšený na začátek ročníku jako nyní. Návrat na led je vždycky skvělý, každý chce něco dokázat a všichni z kádru tomu přizpůsobují přípravu,“ říká jistojistě. 

Zvládne se tedy Montreal probojovat mezi nejlepších osm celků ve Východní konferenci? „Minulá sezóna pro nás byla zklamáním, ale veškerá negativa musíme proměnit v pozitivní stránky. Potřebujeme se přenést přes nezdary z posledních měsíců a od října předvádět to nejlepší, co umíme,“ zakončuje Galchenyuk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.