bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nenápadný tahoun. Hughes výrazně přispěl k postupu Canucks

11. srpna 2020, 16:16

Matěj Hodoval

Okamžitý efekt. Quinn Hughes zářil už od samého startu své kariéry v nejlepší hokejové lize světa. Letos měl obrovský talent možnost si poprvé vyzkoušet, jaké to je naskočit do vyřazovací části. Také v kvalifikačním kole patřil mezi ty nejlepší.

Tomu se říká krádež. Canucks si vybrali Hughese na draftu 2018 ze sedmého místa, skromný zadák nyní všem dokazuje, že měl přijít na řadu už dříve.

Ve dvaceti letech patří k tomu vůbec nejlepšímu, co mají Kosatky v defenzívě k dispozici. V základní části vyhrál bodování nováčků, na kontě měl i nejvíce asistencí. Nechybí ani mezi trojicí ucházející se o Calder Trophy.

A Hughes nepolevuje ani teď.

Jeho Vancouver slaví postup do velkého play-off, v kvalifikačním kole Nucks vyřadili ve čtyřech zápasech Minnesotu. Lví podíl na tomto úspěchu měl právě mladý Američan, který je hnacím motorem mužstva. 

Rodák z Orlanda si nevysloužil tolik pozornosti, kolik si jí doopravdy zalouží. Ve čtyřech zápasech nastřádal šest kanadských bodů za jeden gól a pět asistencí. Aktuálně vede bodování obránců, mezi všemi nováčky se pak o prvenství dělí s Dominikem Kubalíkem.

„Je působivý. Bude z něj nejlepší obránce v lize. Způsob, jakým bruslí a vede kotouč z něj dělá mimořádného hráče. Dlouho bude nejlepším hráčem kolem, jsme rádi, že ho máme v týmu,“ řekl na adresu svého kolegy Chris Tanev.

Trenér Travis Green spoléhá na svého mladíka jak v situacích 5 na 5, tak při nevyrovnaném počtu hráčů na ledě. Hughes má po čtyřech duelech nejvyšší ice time z celého mužstva Kosatek, průměrně strávil na hrací ploše 24:11 na zápas.

Pakliže udrží americká senzace takovou formu, mohou Canucks pomýšlet proti St. Louis na postup. Ač se nedostává Hughesovi tolik pozornost, pro úspěch Vancouveru je mimořádně důležité, aby se mu dařilo. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.