bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Není důvod k panice, říká po nepovedené sezoně Letang

7. června 2019, 14:00

David Zlomek

Pittsburgh Penguins za sebou nemají nejlepší sezonu, rozhodně jsou zvyklí na lepší. Do vyřazovacích bojů sice postoupili, avšak velmi rychle se s nimi rozloučili. Logicky tak přicházejí spekulace o výměnách a přestavbě. Kris Letang ale doufá, že se nic takového nestane.

„Nemyslím si, že bychom měli nějak panikařit,” cituje hvězdného obránce oficiální web ligy.

Panikařením dost možná myslí výměny svých spoluhráčů. Nejvíce je zmiňováno jméno Phila Kessela nebo Jevgenije Malkina.

Dvaatřicetiletý Rus za sebou nemá nějak špatnou sezonu, vždyť v 68 zápasech získal 72 bodů. V krátké sérii s Islanders navíc patřil k tomu lepšímu, co výběr Penguins nabídl. I proto nad spekulacemi o jeho výměně Letang kroutí hlavou.

„Těžko se těmto spekulacím věří. Máme ho tu rádi, vyhrál s námi třikrát Stanley Cup. Někdy se v médiích až moc mluví. Ano, neměl nejlepší sezonu, ale to z něj nedělá špatného hráče,” vysvětluje Letang.

Phil Kessel je také jméno se statusem hvězdy. Jeho odchod se mnoha lidem zdá daleko pravděpodobnější než Malkinův. Zatímco odchod rodáka z Magnitogorsku Letang rázně odmítl, ten Kesselův okomentoval poněkud rozpačitěji.

„Bavíme se o tom skoro denně, ale tohle jsou věci, které neovlivníme,” krčil rameny. „Samozřejmě, že ty řeči působí nejvíce na něj, takže ho jistě trochu ovlivní. Ale byznys je byznys.”

Letangovi, Malkinovi i Kesselovi už je přes 30 let. Zatímco první dva jmenovaní zažili všechny tři novodobé Stanley Cupy společně, Kessel se připojil až po zisku prvního. I tak je ale součástí zkušeného jádra, okolo kterého se staví zbytek týmu.

Spoustu lidí by při pohledu na věk této trojice napadlo slovo “přestavba”, to ale není nic pro Letanga. Ten nechce o něčem takovém ani slyšet.

„Týmy, které vyhrávají Stanley Cup, bývají starší,” řekl. „Když jsme vyhráli v letech 2016 a 2017, patřili jsme ke starším týmům. Capitals loni? To samé! Letošní finále mezi Bruins a Blues? Jejich jádra tvoří hlavně starší hráči.”

A dodal: „Je potřeba ukázat mladým hráčům, jaké kroky je čekají a jak se při jejich překonávání chovat. Neříkám to proto, že jsem teď starší. Jenom mi přijde, že mladší hráči nedostávají takovou podporu, jakou by měli. Jen se podívejte na Toronto... Některé týmy se snaží omladit až moc rychle.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.