bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepodepíšeš? Vyměníme tě, vzkazuje Foxovi vlastník Caroliny

4. dubna 2019, 12:30

Šimon Rogner

Když Carolina loni v červnu poslala do Calgary útočníka Eliase Lindholma a obránce Noaha Hanifina, získala mimo jiné také prospekta Adama Foxe. Ten v té době neměl s Flames podepsanou smlouvu, ale většinou se mluvilo o tom, že ho Hurricanes dokáží podepsat. O necelý rok později se však situace komplikuje a nyní to vypadá, že jednadvacetiletý zadák v Raleighu nepodepíše. Vlastník Canes pro něj má v tom případě jasný vzkaz: nepodepíšeš? Vyměníme tě.

„Vyměníme ho,“ odpověděl vlastník klubu Tom Dundon na odpověď, co Carolina udělá, pokud s ní Adam Fox odmítne podepsat kontrakt. „Myslím, že to bude v pohodě. Uvidíme,“ dodal pro server The News and Observer.

Fox působí poslední tři sezóny v dresu Harvardské univerzity – v letošní sezóně si v 33 utkáních připsal 48 bodů a je jedním z deseti finalistů o Ocenění Hobeyho Bakera, které v minulosti vyhráli hráči jako Johnny Gaudreau, Jack Eichel, Jimmy Vesey nebo Will Butcher. 

V zámoří se spekuluje o dvou možných destinacích pro případnou výměnu. Fox měl totiž odmítnout podepsat s Carolinou a místo toho chce jinam. Mnozí ho už nyní považují za hráče připraveného na NHL, smlouvu však musí podepsat s týmem, který na něj vlastní práva, nebo počkat do července 2020, kdy se může stát neomezeným volným hráčem.

Podle novináře serveru blueshirtbanter.com Adama Hermana už je téměř jisté, že rodák z New Yorku odejde do Rangers. Právě s nimi má mít největší zájem podepsat, ale je otázkou, zda budou Jezdci ochotni přistoupit na vyšší cenu, kterou Hurricanes požadují.

Po Winnipegu měl generální manažer Don Waddell chtít dokonce volbu v prvním kole draftu a dá se očekávat, že Rangers budou muset na jih Spojených států poslat minimálně výběr ve druhém kole výběru nováčků.

Carolina sice možná ještě zkusí Foxe přesvědčit, aby zůstal a podepsal smlouvu, pravděpodobně však neuspěje. Nejspíše tak uvidíme „nejlepšího obránce, který nehraje v NHL“, jak ho popsal Don Waddell, v dresu bez loga hurikánu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.