bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepovedená sezóna Nica Petana možná vyvrcholí odchodem

12. června 2018, 17:00

David Zlomek

Loňská sezóna byla pro Nica Petana rozhodně zklamáním. V NHL odehrál za Winnipeg Jets pouze patnáct utkání, zbytek sezony strávil v záložním týmu Manitoba Moose. Po skončení letošního ročníku mu končí smlouva a stane se chráněným volným hráčem. Jeho agent Joe Oliver ale o budoucnosti svého klienta ve Winnipegu pochybuje.

„Jets jsou jedním z nejlepších týmů NHL a mrzí nás, že Nic toho není součástí. V tomto okamžiku se zdá, že je na odchodu,“ řekl Oliver otevřeně pro Winnipeg Free Press.

„On sám by chtěl zůstat. Řekl mi, že chce být součástí. To bych já rád samozřejmě taky, ale asi to nebude možné, a to kvůli počtu hráčů, kteří jsou nad ním,“ pokračoval.

O čem mluví? O hierarchii levých křídel v organizaci Jets. Petan, jenž byl vybrán v draftu 2013 jako celková 43, je pro trenéra až za Nikolajem Ehlersem, Kylem Connorem, Mathieuem Perraultem, Andrewem Coppem a Brandonem Tanevem. 

Na Petanovu pozici se navíc tlačí Brendan Lemieux, který už v ročníku 2017/18 odehrál devět zápasů v NHL, kometa AHL Mason Appleton a loni draftovaný Kristian Vesalainen. Shawn Matthias pravděpodobně poputuje na trh s volnými hráči. Alespoň něco pro Petana, chtělo by se říct.

Nedá se říci, že by měl Petan špatnou sezonu, problémem bylo, že svá solidní čísla z AHL, kde měl průměr bodu na zápas, nedokázal přenést na vyšší úroveň jménem NHL, což ho sráží zatím jeho celou profesionální kariéru. 

Nicméně Oliver stále věří, že Petanův potenciál je stále nevyčerpán. Jediné, co potřebuje, je příležitost to prokázat.

„Myslím, že má potenciál na to být útočníkem pro první dvě formace,“ odhaduje Oliver. „Já se pohybuji v hokeji a mezi funkcionáři a skauty celý rok. Musím říct, že se všichni shodují, že je to šikovný hráč, co dokáže tvořit hru.“

V průběhu roku se začaly šířit spekulace, že snad Petan požádal o výměnu, což Oliver nyní vyvrací. „Je nesmírně důležité říci tohle: Nic Winnipeg miluje. A to jsem řekl i generálnímu manažerovi Jets Kevinu Cheveldayoffovi. Nic miluje město, tým, prostředí tady. Myslím, že by chtěl být součástí Winnipegu na co nejdelší dobu, stoprocentně. Jenže je tu pro něj místo? Tím si nejsem úplně jistý,“ vysvětloval.

I přes nepovedenou sezonu a řeči o odchodu mají Jets jasno. Petana zkusí udržet, protože mu podle TSN plánují podat – jakožto chráněnému volnému hráči – kvalifikující nabídku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.