bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepříjemnost pro Lightning, Vasilevskij bude mimo hru čtyři až šest týdnů

17. listopadu 2018, 14:40

Jiří Sameš

Nepříjemné chvíle čekají v následujících týdnech na loňského finalistu Východní konference, Tampu Bay Lightning. Jejich startující brankář Andrej Vasilevskij totiž zmešká kvůli zlomenině v chodidle čtyři až šest týdnů. Tým o zranění čtyřiadvacetiletého Rusa informoval v pátek, 16. listopadu.

Vasilevskij si zranění přivodil ve středu, 14. listopadu, při tréninku, který předcházel utkání Lightning na ledě Pittsburghu Penguins. Proti Tučňákům tedy v noci na čtvrtek, 15. listopadu, pochopitelně nenastoupil a namísto toho odcestoval zpět do Tampy, aby se podrobil lékařskému vyšetření.

Dobu rekonvalescence lékaři diagnostikovali, jak už bylo uvedeno výše, na čtyři až šest týdnů. Pokud se tak skutečně stane, přijde loňský finalista Vezinovy trofeje ještě zhruba o 14 zápasů. Vrátit by se mezi tři tyče zřejmě mohl 16. prosince, kdy Bolts zavítají na led Winnipegu Jets.

Vasilevskij přitom odstartoval letošní sezonu ve velkém stylu. Ve 13 startech zaznamenal devět výher, průměr obdržených branek 2.30, procentuální úspěšnost zákroků 92.7 a k tomu navíc přidal ještě jedno čisté konto. Za uvedených 13 startů přitom hned devětkrát inkasoval pouze dva góly či méně.

„Spousta brankářů v NHL dokáže předvádět skvělé zákroky. Vasy je ale jedinečný. Předvádí je totiž pravidelně,“ řekl na Vasilevského adresu obránce Lightning Braydon Coburn.

Pozici brankářské jedničky Tampy Bay tak nyní převzal Louis Domingue.

„Každý tým potřebuje mít kvalitního náhradníka. Myslím, že my jednoho takového máme,“ řekl Jon Cooper, trenér Blesků.

„Louis byl startujícím brankářem už před pár lety v Arizoně. Od té doby, co je součástí našeho týmu, podává velmi dobré výkony. Nyní potřebujeme, aby v nich dokázal pokračovat,“ doplnil.

Domingue také při prvním ostrém testu obstál, když Lightning dovedl k výhře nad Penguins 4:3. V utkání předvedl celkem 28 úspěšných zákroků.

Kvůli Vasilevského zranění Bolts mimochodem ještě povolali z farmy Edwarda Pasqualea.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.