bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nepříjemnost pro Pens. Bjugstad musel na operaci a má po sezoně

28. května 2020, 13:11

Matěj Hodoval

Mnoho celků by mělo při obnovení sezony mít k dispozici zraněné hráče, kteří by se za normálních okolností nestihli doléčit. Opačný scénář potkal Tučňáky z Pittsburghu, kteří se budou muset obejít bez Nicka Bjugstada.

Sedmadvacetiletý útočník, jenž do Pittsburghu přišel z Floridy, letos stihl vinou zdravotních komplikací odehrát pouze třináct utkání, v nichž jednou skóroval a jednou asistoval. Tak málo startů si připsal naposledy ve své premiérové sezoně.

A ačkoliv se Pittsburgh ještě v letošním ročníku na led vrátí, Bjugstad s největší pravděpodobností další zápasy nepřidá. Vytáhlý Američan totiž podstoupil operaci páteře a doba rekonvalescence je odhadována na osm týdnů.

Generální manažer týmu Jim Rutherforf potvrdil, že služeb 197 centimetrů vysokého forvarda již v letošní sezoně nebudou moci Penguins využít.

Naopak pozitivní zprávou pro Tučňáky je zdravotní stav Jakea Guentzela. Muž, který byl jednou z hlavních postav vyřazovací části v roce 2017, kdy získali Pens Stanley Cup, by měl být na kvalifikační bitvu připraven.

Guentzel byl mimo hru od konce prosince, kdy absolvoval operaci ramene a dle tehdejších odhadů nemohl hrát další čtyři až šest měsíců.

Návrat pětadvacetiletého Američana mužstvu výrazně pomůže, vždyť talentovaný útočník bodově září. Přestože odehrál jen devětatřicet klání, stihl nastřílet  dvacet branek a na dalších třiadvacet přihrát.

Tučňáci skončili v základní části na třetím místě mezi celky Metropolitní divize, když z devětašedesáti duelů vytěžili šestaosmdesát bodů. 

Nyní svěřence trenéra Mikea Sullivana čeká kvalifikační kolo o postup do vyřazovací části, ve kterém narazí na Montreal Canadiens.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.