bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neshody v týmu Penguins. Sráží nás únava, tvrdí někteří. Nevymlouvejte se, lamentuje trenér

1. listopadu 2017, 17:30

Robert Rampa

Zažíváme sezonu, jejíž konec může dopadnout historickým úspěchem. Pittsburgh bojuje o třetí vítězství Stanley Cupu v řadě. Zatím si ve svém přetěžkém úkolu nevede nijak tragicky, po třinácti utkáních má na kontě sedm výher a drží šesté místo Východní konference. Přesto s těmito výsledky nejsou Penguins spokojení a objevují se náznaky neshody.

Na pováženou totiž přichází špatné výkony teď už vyhozeného Antti Niemiho a především rozdíl ve vstřelených a obdržených brankách. Penguins obdrželi padesát branek, po Arizoně nejvíce ze všech. Brankový rozdíl činí mínus čtrnáct, horší je opět pouze Arizona a navíc Buffalo.

Pittsburgh trápí prohry v po sobě jdoucích zápasech. To znamená, že tým hraje dvě utkání ve dvou dnech, často v rozmezí menším než dvacet čtyři hodin. Tyto prohry zahrnují mimo jiné výprask 1:10 od Chicaga, 1:7 s Winnipegem a opět 1:7 s Tampou. Seznam uzavírá čtvrtá porážka, opět s Tampou 4:5. „Samozřejmě nechceme nastavovat nějaký zvyk. Musíme si s tím poradit a změnit výsledky,“ komentuje počínání týmu kapitán Sidney Crosby.

Pittsburgh čeká ještě patnáct takových utkání. „Myslím, že náš tým měl takhle na začátku sezony „back-to-back“ zápasů příliš mnoho. „Musíme vítězství soupeřů uznat, hráli jsme proti těžkým týmům. Ale myslím, že více jsme si ublížili sami, než že by nám zasadili nějakou ránu oni. A to je nepřijatelné. Nemůžeme porážet sami sebe,“ rozčiluje se trenér Mike Sullivan.

Podle jeho slov si nikdo nemůže stěžovat na výherní kocovinu. „Já v ně nevěřím. Pro mě to je akorát nesmysl. Jde o hokej a my musíme být připravení,“ odmítá tvrzení, že Penguins jsou možná unavení, protože za poslední dva roky odehráli 213 zápasů.

Odmítavě se k situaci staví i finský obránce Olli Määttä. „Každý z nás měl dobré léto. Nezáleží vůbec na tom, co jste poslední dva roky dělali. Začínáme od nuly,“ říká Määttä.

Stejně tak nehledá výmluvy Brian Dumoulin, i když s jednou malou výjimkou. „Fakt, že jsme odehráli 213 zápasů, nemůžete ignorovat. V kabině je mnoho z nás, kteří zažili minulé úspěchy a s nimi spojenou porci bitev. Neomlouvá nás to, ale úspěchy každou noc chodit nebudou,“ tvrdí Dumoulin.

Souhlasí s ním i kapitán Sidney Crosby. „Ve druhém utkání se necítíte tak svěže, je to složitější. A maličkosti se pak akorát zvětší. Je těžší dokončit hit, protáhnete střídání a cítíte mnohem větší únavu.“

„Nehrajeme dobře. Myslíme si, jak bude všechno lehké. Že můžeme dát pokaždé pět šest gólů. Ale to není správně,“ zakončuje kritiku Jevgenij Malkin.

Navenek se neshody z týmu často nedostanou, pozorný fanoušek si ale všimne slov, která naznačují, že tým ubližuje sám sobě, že ne každý předvede v utkání sto procent. Jeden tvrdí, že minulá léta musí hodit za hlavu, druhý řekne, že ignorovat je nelze. Dohromady s předvedenými výsledky a některými opravdu vysokými prohrami to může dát obrázek týmu, který na tom opravdu není dobře. A potřebuje změnu k lepšímu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.